Izvor: Tanjug
20.01.2023 u 21:26
0

BEZ DOGOVORA O SLANJU TENKOVA: Zelenski izjavio da će Ukrajina morati da se bori da dobije savremeno naoružanje

Zelenski izrazio uverenje da će saveznici podržati Kijev koliko god je to moguće.

Ukrajina će i dalje morati da se bori da obezbedi savremeno teško naoružanje, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nakon što savezničke nacije nisu uspele da se dogovore da li će poslati tenkove nemačke proizvodnje „Leopard“.

– Svaki dan činimo sve da postane očiglednije da nema alternative donošenju odluke o tenkovima – rekao je on u večernjem video obraćanju, preneo je Rojters.

Isporuka tenkova Ukrajini podelila Nemačku: Evo šta građani misle o slanju „Leoparda 2“ Kijevu!

Zelenski je rekao da će sastanak u Ramštajnu ojačati otpor Ukrajine i izrazio uverenje da će saveznici podržati Kijev koliko god je to moguće.

Na sastanku u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj ranije danas nije doneta odluka o slanju tenkova „Leopard 2“ u Ukrajinu, izjavio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus prethodno je negirao na sastanku vojnih lidera u američkoj vazdušnoj bazi Ramštajn da Berlin jednostrano blokira isporuku tenkova „Leopard“ Ukrajini i dodao da će nemačka vlada biti spremna da brzo reaguje po tom pitanju ako se postigne konsenzus među saveznicima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter