Izvor: Tanjug
22.06.2022 u 17:20
0

ŠOLC PREDLAŽE MARŠALOV PLAN ZA UKRAJINU: Obnova države će biti zadatak za generacije

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da želi da razgovara o obrisima „Maršalovog plana za Ukrajinu““ sa liderima Grupe sedam (G7) ekonomski najrazvijenih zemalja na predstojećem samitu u Nemačkoj.

Šolc se nada ujedinjenom frontu u pogledu dugoročne podrške Ukrajini, kada Nemačka bude bila domaćin samita G7 sledeće nedelje, prenosi agencija AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nemački kancelar je u Parlamentu poručio da će „obnova Ukrajine biti zadatak za generacije“.

ZAPOROŽJE JE ISTORIJSKI RUSKA TERITORIJA: Ako su mogli Nemci da sruše Berlinski zid i žive u zajedničkoj državi, možemo i mi, nismo ništa gori od njih!

Podsećajući na svoju prošlonedeljnu posetu Irpinu, predgrađu Kijeva, u kojem su se vodile intenzivne borbe, rekao je da „neke stvari tamo podsećaju na slike nemačkih gradova posle Drugog svetskog rata“.

„Kao i tada Evropi, Ukrajini je danas potreban Maršalov plan za svoju obnovu“, poručio je Šolc, misleći na plan koji su sponzorisale SAD i koji je pomogao u oživljavanju evropskih ekonomija nakon Drugog svetskog rata.

Kako je rekao, biće potrebne milijarde dolara za finansiranje obnove tokom godina, a to može da funkcioniše samo ako evropske nacije, druge velike zemlje donatori i međunarodne organizacije rade zajedno.

Nemački kancelar je pozvao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da razgovara o tom pitanju sa liderima G7 putem video veze.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter