Izvor: Kurir
11.06.2024 u 14:52
0

ŠPIJUNIRALA ZA RUSIJU, PA „PALA“ U DANSKOJ? Privedena Ruskinja zbog sumnje da je povezana sa obaveštajcima!

Ruska državljanka je danas uhapšena u Danskoj zbog optužbe da je pomagala ruskoj obaveštajnoj službi.

Hapšenje je izvršeno na ostrvu Zeland i povezano je sa tokovima novca iz ruskih državnih fondova. Ona se tereti da je pružila mogućnost stranoj obaveštajnoj službi da deluje u Danskoj.

ONI SE UDRUŽUJU PROTIV MAKRONA: Tetka, sestričina i mladi lider dan nakon trijumfa ultradesnice na EU izborima STUPILI U AKCIJU!

„Slučaj je vezan za priču o ruskom državnom fondu i nije vezan za upravo završene izbore za Evropski parlament“ navode danski mediji.

Prema informacijama, ova žena je nekoliko godina primala novac iz ruskog državnog fonda koji ima obaveštajne službenike na veoma važnim pozicijama.

U izveštaju se navodi da se očekuje da će Ruskinja biti puštena nakon ispitivanja.

„Predmetna osoba se tereti za kršenje člana 108. Krivičnog zakonika, koji se, između ostalog, odnosi na omogućavanje stranoj obaveštajnoj službi da deluje u Danskoj, uključujući saradnju u vršenju uticaja“, navode danski mediji.

Žena, koja je ruska državljanka, je centralna ličnost u ruskoj zajednici u Danskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter