Izvor: Alo.rs
04.12.2023 u 08:28
0

„SPREMNI SMO“: Si Điping razgovarao sa Lukašenkom, ovo su svi detalji sastanka

Kina je spremna da nastavi jačanje svoje strateške saradnje sa Belorusijom, izjavio je danas kineski predsednik Si Đinping.

On je to saopštio nakon sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

U izveštaju zvanične kineske novinske agencije Sinhua navodi se da je predsednik Si takođe rekao da je Kina spremna da unapredi koordinaciju i saradnju sa Belorusijom u multilateralnim mehanizmima kao što su Ujedinjene nacije (UN) i Šangajska organizacija za saradnju.

LUKAŠENKO STIŽE KOD SI ĐINPINGA, SVET ĆE OSTATI ZALEĐEN: Beloruski predsednik u poseti KINI – ISTORIJA SE ISPISUJE na tvrdim koricama

Si je rekao Lukašenku da bi obe zemlje trebalo da unaprede i olakšaju prekogranični transport, da promovišu ekonomske i trgovinske veze kao i da neguju stručne razmene.

Kineski lider je takođe ukazao da bi Kina i Belorusija trebalo da sprovode projekte kao što su kinesko-beloruski industrijski park i promovišu industrijsku saradnju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter