Izvor: Kurir.rs
10.11.2022 u 16:18
0

STRUČNJACI OTKRIVAJU ZBOG ČEGA SE RUSKA VOJSKA POVLAČI IZ HERSONA: „Surovikin nije naivan, reka Dnjepar je najveći problem bitke!“

Ruski komandant u Ukrajini, general Sergej Surovikin rekao je da više nije moguće da se održava snabdevanje grada. To znači potpuno povlačenje iz regiona na zapadnoj obali Dnjepar.

RATNA OFANZIVA BI MOGLA DA PROMENI SVOJ DOSADAŠNJI TOK? Ukoliko bi se Rusi kojim slučajem povukli iz Hersona, ovaj scenario bi bio moguć!?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija se suočava sa ukrajinskim kontra-napadom, pa je vraćanje Hersona Ukrajincima značajan potez, a suprotstavljenoj strani značajan udarac.

Ivan Miletić, programski direktor Instituta za javnu diplomatiju dotakao samog povlačenja ruske vojske iz Hersona tokom medijskog istupanja. 

– Svi moramo da budemo svesni da dolazi zima. Kada dolazi zima moramo da budemo svesni da savremena vojna tehnika ne radi baš najbolje na -15. Jedno je ratovanje u Drugom svetskom ratu sa tenkovima T-34 koji su imali samo dizel motor i vojnike unutra, a drugo je sa savremenim tehničkim sredstvima koji imaju kompjutere i čipove. To zaista ne funkcioniše na ispod -5 da budemo realni – rekao je Miletić.

– S obzirom da zima dolazi, sve te vojske zauzimaju što bolji položaj. Problem sa Hersonom je što su Ukrajinci uništili sve linije snabdevanja. Samim tim Rusi moraju da razmišljaju ne o sadašnjoj kontraofanzivi, već šta ako dođe do nekih značajnijih pomeranja u decembru mesecu. Tako da njima više odgovara da zimu prezime na drugoj strani Djepra i da onda tokom zime vide da li će biti nekih diplomatskih aktivnosti il ida se pripreme za novi talas ofanzive u februaru ili martu – rekao je Miletić.

Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, smatra da general Sergej Surovikin nije naivan i da ima konkretan razlog povlačenja ruske vojske.

– Ovo simboličko ime ruskog generala Surovikin, aludira na surovost. On nije ni kukavica, a nije ni naivan. On je očigledno zaključio da je Herson kao na ostrvu okružen močvarama i rekama, a leđa okrenuta prema dubini Rusije je Dnjepar. To je ogromna reka koja bi u uslovima velike borbe i porušenih mostova, bilo bi pitanje kako bi se prelazila. Nažalost, Herson nije prelomna tačka već će biti još krvavih tačaka – rekao je Šainović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter