Izvor: Kurir.rs/FoNet
14.01.2023 u 21:05
0

SVI SE PITAJU ŠTA JE NATERALO MINISTARKU ODBRANE NEMAČKE DA PODNESE OSTAVKU? Ovo je ključni razlog!

 U krugovima vlade i Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) već se razgovara o novoj osobi na toj funkciji, a dobre šanse bi imala poverenica Bundestaga za odbranu Eva Hegl.

Ministarka odbrane Nemačke Kristin Lambreht je očigledno odlučila da se povuče sa te funkcije, objavilo je nekoliko nemačkih medija, a prema pisanju „Zidojče cajtunga“, ministarka namerava da podnese ostavku sledeće nedelje.

Nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht izjavila je da će njena zemlja Ukrajini obezbediti četiri dodatne samohodne haubice i municiju!

List „Bild“ piše da je Kristin Lambreht donela odluku da podnese ostavku i da je razlog spoznaja da je u Ministarstvu odbrane potreban novi početak.

Portparol Ministarstva odbrane rekao je agenciji AFP da su to glasine koje ne komentarišu.

Dopisnika ARD Stefan Štuhlik rekao je da će nemački kancelar Olaf Šolc izgubiti lojalnu ministarku ukoliko bi Lambreht podnela ostavku. Osim toga, naslednika ili naslednicu čeka težak posao – Ministarstvo odbrane je pred velikim zadacima, posebno u vezi sa specijalnim fondom od 100 milijardi za Bundesver.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U krugovima vlade i Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) već se razgovara o novoj osobi na toj funkciji, a dobre šanse bi imala poverenica Bundestaga za odbranu Eva Hegl.

Kao moguća naslednica Lambreht, kako navodi „Zidojče cajtung“, pored Hegl, u igri je i parlamentarna državna sekretarka za odbranu Zimtje Meler (SPD).

„Špigl“ navodi da je moguća i rokada u kabinetu: ministar rada Hubertus Hajl (SPD) mogao bi da pređe u Ministarstvo odbrane.

Lambreht je mesecima izložena kritici, poslednji put zbog nesrećnog video snimka kojim je čestitala Novu godinu.

Opoziciona konzervativna Unija (CDU i CSU) je više puta tražila njenu ostavku. Kritičari su je optuživali za sporu nabavku za Bundesver ili nedostatak stručnosti, ali i zbog nastupa u javnosti. Fotografija njenog sina koji putuje u helikopteru Bundesvera dospela je u naslovnice mnogih medija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter