Izvor: Tanjug
28.01.2023 u 07:31
0

TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU: Napadač pucao na vernike iz sinagoge, ubijeno 7 ljudi(FOTO)

U napadu u Jerusalimu ubijeno sedam ljudi,napadač 21-godišnji Palestinac

U terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno, a napadač je 21-godišnji Palestinac poreklom iz istočnog Jerusalima Alkam Khairi.

ZAHAROVA NAGAZILA ŠOLCA: Odrekao se nemačkog suvereniteta odlukom da Ukrajini pošalje tenkove

Kako navodi policija, Khairi, koji je ubijen, nije imao nikakve veze sa poznatim terorističkim organizacijama i njihovim ćeljama pre napada, prenosi Jerusalim post.

Policija dodaje da je Khairi u petak pucao iz vatrenog oružja na ljude koji su izlazili iz sinagoge Ateret Avraham nakon molitve.

Nakon što je ušao i napao ljude u sinagogi, napadač je, prema navodima očevidaca, počeo da juri za ljudima koji su pokušavali da pobegnu.

NE LIBE SE DA ISKAŽU STAV: Severna Koreja kritikuje SAD zbog odluke da pošalju tenkove u Ukrajinu!

Zatim je pokušao da pobegne sa lica mesta automobilom i pucao u pravcu izraelskih policajaca, koji su odgovorili paljbom i ubili ga, saopštila je policija.

-Videli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života. Mogli smo samo da potvrdimo njihovu smrt-rekao je bolničar Fadi Dekidek.

Dodaje da je troje ranjenih, uključujući 70-godišnju ženu u kritičnom stanju i da su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter