Izvor: KURIR:RS
25.08.2023 u 07:29
0

TRAMP SE PREDAO U DŽORDŽIJI: U zatvoru ga fotografisali, pa kući odleteo privatnim avionom (FOTO)

Bivši predsednik SAD Donald Tramp predao se u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji pod optužbom da je pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine. O krivici će se izjasniti kasnije, a uz položenu kauciju od 200.000 dolara Tramp se vratio avionom u Njudžersi.

Donald Tramp je stigao u zatvor u Atlanti kako bi se predao i fotografisao u okviru opsežnog krivičnog postupka koji proizilazi iz pokušaja bivšeg američkog predsednika da poništi izborni poraz u Džordžiji 2020.godine.

Trampova povorka automobila stigla je u zatvor u 1,30 po srednjoevropskom vremenu, oko 30 minuta nakon što je njegov privatni avion sleteo na aerodrom „Hartsfild Džekson“ u Atlanti.

Boravak bivšeg predsednika i favorita republikanaca za predsedničke izbore 2024. godine u okružnom zatvoru u Fultonu bio je kratak, trajao je svega 20-tak minuta.

Kao deseti od jedanaest optuženih u ovom slučaju koji su se već predali, Donald Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara.

Tramp (77) je već ušao u istoriju kao prvi bivši američki predsednik koji se suočio sa krivičnim prijavama, iako četiri slučaja protiv njega nisu naštetila njegovom statusu favorita u trci za republikansku nominaciju za američke predsedničke izbore u novembru 2024.

Tramp negira 13 optužbi, uključujući reketiranje i lažne izjave, i tvrdi da su optužbe politički motivisane.

U sredu su se njegov bivši advokat Rudi Đulijani i drugi saoptuženi predali po istom predmetu.

Tramp tvituje prvi put od 2021. godine

Donald Tramp je tvitovao prvi put od 8. januara 2021.godine. On je podelio fotografiju iz zatvora i detalje svoje veb stranice – koja se koristi za prikupljanje novca za njegovu kampanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter