Izvor: TANJUG
28.09.2023 u 22:10
0

TREĆA ŽRTVA MASAKRA U ROTERDAMU: Povredama podlegla i devojčica (14)

Četrnaestogodišnja devojčica koja je teško povređena u današnjoj pucnjavi u kući u Roterdamu i amfiteatru Univerzitetske bolnice medicinskog centra u tom gradu, podlegla je povredama, čime je broj žrtava u pucnjavi porastao na tri, saopštila je holandska policija.

– Četrnaestogodišnja devojčica koja je teško povređena u pucnjavi na Hajman Dulartplejnu je preminula. Njena majka, 39-godišnja žiteljka Roterdama, takođe, je poginula u pucnjavi – saopštila je holandska policija na društvenim mrežama.

JEZIVI DETALJI MASAKRA U ROTERDAMU: Poginule dve osobe, napadač bio osuđivan za zlostavljanje životinja (VIDEO)

Osumnjičeni F.L (32) student nakon što je podmetnuo požar u ženinoj kući, otišao je u Univerzitetsku bolnicu Roterdamskog medicinskog centra, ušao u amfiteatar i ubio 46-godišnjeg profesora Jirgena Damena. On je uhapšen u blizini medicinskog centra, gde je takođe, podmetnuo požar. Motiv napada za sada je nepoznat.

Holanđani šokirani incidentom

– Šokirani smo užasnim incidentom. Pucano je na dva različita mesta u gradu. Mnogi ljudi su bili svedoci pucnjave – rekao je gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb. On je istakao da su emocije u gradu veoma snažne i uputio saučešće žrtvama.

– Osumnjičeni je bio poznat policiji i 2021. je bio procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja – rekao je Hugo Hilenar, glavni tužilac Roterdama.

Na video snimcima postavljenim na internetu se vidi kako policija daje uputstva studentima, nekima u medicinskim mantilima, da istrče napolje kada su teško naoružane ekipe za hapšenje stigle na lice mesta. Na jednom snimku je prikazan muškarac u lisicama koji je nosio nešto što je izgledalo kao maskirne pantalone. Policija je saopštila da nema naznaka da je postojao drugi napadač.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter