Izvor: Tanjug
11.10.2022 u 12:26
0

U Briselu sutra počinje sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO – a, ovo će biti krucijalna tematika!

 U Briselu sutra počinje dvodnevni sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO.

Ministri energetike zemalja Evropska unije danas rešavaju ključno pitanje energetske krize, ovi predlozi će promeniti globalističku sliku problema!

Ovo će biti prvi sastanak ministara odbrane od samita NATO u Madridu u junu i prvi sastanak kojem će Finska i Švedska prisustvovati kao zemlje koje su pozvane da se pridruže Alijansi.

Kako je najavljeno, ministri odbrane i načelnici odbrane iz skoro 50 zemalja razgovaraće o ratu u Ukrajini i, kako su naveli, kontinuiranoj bliskoj koordinaciji kako bi se ukrajinskom narodu obezbedila sredstva neophodna za odbranu njihove suverene teritorije.

Ministri će razgovarati i o primeni odluka usvojenih u Madridu i dati smernice za dalje delovanje.

Uoči početka sastanka, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji će predsedavati ministarskom konferencijom, održaće danas konferenciju za novinare, na kojoj će najaviti o kojim će se sve temama razgovarati.

Stoltenberg je juče osudio ruske napade na civilne objekte u Ukrajini. On je razgovarao sa ministrom za spoljne poslove Dimitrom Kulebom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

S tim u vezi, programom ministarske konferencije sutra je predviđen sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, dok je za četvrtak najavljen sastanak NATO Grupe za nuklearno planiranje.

Biće održan niz brifinga o delovanju zapadne vojne alijanse na terenu i kako vide planove i projekcije u budućnosti.

Novinari mogu da prisustvuju tim obraćanjima, ali bez navođenja sagovornika. Ti brifinzi su važni, jer se može čuti kakav je stav NATO o određenim pitanjimai i kako će delovati u narednom periodu.

Biće održana dva brifinga u vezi sa Ukrajinom i tri o Zapadnom Balkanu.

Tokom prvog dana ministarskog sastanka biće održan brifing o „Trenutnim dešavanjima na ukrajinskom bojnom polju“ i o „Pomoći NATO-a Ukrajini“, kao i o angažovanju NATO-a na Kosovu i Metohiji.

U četvrtak će biti održani brifinzi o „Odnosima NATO-a sa Bosnom i Hercegovinom“ i poslednji o „Odnosima NATO-a sa Srbijom“.

Na kraju dvodnevnog sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO biće održana završna konferencija za štampu generalnog sekretara Alijanse, kada se očekuje da će Stoltenberg izneti zaključke skupa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter