Izvor: HappyBSC
26.05.2022 u 21:16
0

U EMISIJI AKTUELNOSTI NA TV HAPPY: Sada je jasno da je Soroš scenarista ukrajinske krize, a Vašington je režiser, Kijev nema moć da samostalno donosi odluke!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o situaciji u Ukrajini, 92. dan od početka specijalne vojne operacije Ruske Federacije.

Na tu temu govorili su naši cenjeni gosti: novinar Slobodan Reljić, potpredsednik SRS Aleksandar Šešelj i ratni reporter Danijel Simić.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Novinar Slobodan Reljić rekao je da je Vašington režiser ukrajinske krize a da se od Svetskog ekonomskog foruma u Davosu pokazalo da je Džordž Soroš scenarista.

„Ovo je slika Zelenskog prenjegove mesijanske uloge. Kada je počeo rat Zelenski je promenio odelo i postao je neka vrsta cara umiruće Evrope. On se pojavljuje u svim evropskim parlamentima , govori, onda oni svi ustaju i aplaudiraju oduševljeni i tako podržavaju to što on govori. Što ih on više vređa to oni to doživljavaju kao neku vrstu većeg sopstvenog uspona. Mi smo sada u Davosu, do sad se nije znalo ko je scenarista, jasno je bilo da se režira u Vašingtonu, ali koja ekipa scenaristička je tu. Sada u Davosu su se pojavila dva posto zapad nema više novih mislilaca došla su dva stara, jedan je Kisindžer, a drugi je Soroš i tu se pokazalo da je Soroš ta ekipa koja je iza njega, da Soroš ustvari hrani ovog misijskog čoveka da Evropu unižava onako kako to on čini. Oni su očigledno u stanju da im odgovara to što on radi. On to razvija iz dana u dan. Mi smo izašli iz korone u kojoj ste imali stalno brojke, onda su mediji i kod nas i kod njih nastavili isto da broje, i onda se pojavi „Mesija“ i objavi šta se tamo dogodilo tog dana i onda kreće razgradnja toga. To je jedna strašno zanimljiva pojava koja je neka vrsta uočavanja tačke do koje Evropa se spustila. Vi možete svoju pamet da svedete na ulogu, to kod Zelenskog nije čak ni pamet, da neki Olaf Šolc priča besmislene stvari koje ne mogu da se povežu sa stvarnošću. Juče je imao u Davosu novi pronalazak da će on, on koji neće da učestvuje, a ima sve veći problem u svojoj zemlji da pomaže Ukrajinu, on će da gura Ukrajince da učestvuju do kraja“, rekao je novinar.

Aleksandar Šešelj, potpredsednik SRS, izjavio je da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski trenutno medijska zvezda i da njegova obraćanja raznim parlamentima na momente deluju jako neozbiljno.

„Stvar je u tome što zvanični Kijev nema moć da samostalno donosi odluke. Oni će uraditi ono što njihovi spoljni partneri, odnosno oni koji su im nadređeni budu zahtevali. Tako je bilo i pre osam godina, tako je i danas, nema nikakvog razloga da danas to bude drugačije. Što se tiče cele ove situacije sa Zelenskim, on je postao neka vrsta medijske zvezde, stigao je sada i do kanskog festivala kada je završio svoje obraćanje i francuskom i italijanskom i britanskom parlamentu, američkom kongresu, stigao je da se obrati i na kanskom festivalu. To je postalo poprilično neozbiljno. Poprimilo je obris nekakvog cirkusa, to više niko ne shvata ozbiljno, pogotovo što su mu izjave nekada zaista ne samo čudne, već i suprotne onome što je govorio pre mesec dana“, rekao je Šešelj.

CVETIĆANIN U „AKTUELNOSTIMA“: Evropi preti potencijalna IZBEGLIČKA KRIZA zbog moguće GLADI!

Potpredsednik SRS je dodao da, kako god specijalna operacija Rusije bude tekla, poslednju reč će dati Zapadni mentori Kijeva.

„Kako god specijalna vojna operacija u Ukrajini bude napredovala, neće se promeniti to da će Ukrajinci, odnosno Kijev, odnosno vladajuća garnitura, uraditi ono što Zapad bude zahtevao, čak i onda kada to bude u suprotnosti sa njihovim interesima. To je ono što smo naučili iz ukrajinske krize, ne samo tokom poslednja tri meseca, već u poslednjih osam godina. Oni su u konfrontaciji i intezitet te konfrontacije će biti takav kakav Zapad od njih bude očekivao“, smatra Šešelj.

Specijalni gost, Danijel Simić, ratni reporter koji se gotovo svakodnevno uključivao u emisiju „AKTUELNOSTI“ sa prve linije fronta, govorio je o svom putovanju iz Ukrajine do Beograda.

„Ne može se baš doći direktno iz Hersona. Ja sam prvo iz Hersona otišao na Krim, tamo sam imao sreću da upadnem u vojni avion, tako da sam nešto brže došao do Moskve. Pošto su letovi zabranjeni od februara ove godine, s obzirom da se izvodi vojna operacija i da civilni saobraćaj ne funkcioniše. Otuda sam došao iz Moskve preko Dubajia, jer su Rusi pokupovali sve karte za Beograd, tako da direktnih letova nije bilo“, otkriva Simić.

On je, odgovarajući na pitanje kako uživo izgleda stanje u ukrajinskoj vojsci, rekao da sa strane fronta na kojoj se nalazio nije često sretao ukrajinske vojnike, ali je i napomenuo da je veliki broj boraca poslat na prve linije fronta bez adekvatne obuke.

„Ja nemam baš priliku da razgovaram sa ukrajinskim vojnicima osim ako su zarobljeni. Njih nemate puno prilika da ih vidite sa druge strane fronta. Ono što karakteriše ovaj rat je to što je to rat i na društvenim mrežama, odnosno za razliku od toga, kao što se na terenu vodi rat pomoću dronova. Gotovo nemoguće je da danas ratujete bar bez onih dronova koje kupite u prodavnici, pa ih dignete da izvidite teren. Ono gde je ogromna prednost Rusije su krstareće rakete koje ispaljuju i iz vazduha i sa kopna, posebno sa mora. Što se tiče stanja u ukrajinskoj vojsci ja ne mogu iz prve ruke posvedočiti. Što se tiče Donbasa, DNR i LNR gde sam bio u protekla tri meseca, razlika između ruskih vojnika i vojnika narodnih republika je u tome što se vojnici tih narodnih milicija bez problema fotografišu i daju izjave, dok ruski vojnici imaju naređenje da ne pokazuju lice i uglavnom ne daju svoja prava imena, snimaju se maskirani kad daju izjave. Što se tiče nekakvog, opet te jedinice što su mobilisane, kao što vidimo ljude koji nisu dobro opremljeni, sa ruske strane verovatno ne prolaze te vesti. Verovatno ima i takve vrste nezadovoljstva među njima. Međutim te jedinice koje vi mobilišete su vam mač sa dve oštrice. Video sam momčića koji mi je rekao da ima 18 godina. Ja računam trebao je bar 19 godina da ima, dok prođete neku obuku, pa vas onda raspodele u neki mirniji deo, ne samo iz bojazni da će izgubiti glavu, već da ne bi pobegli sa te linije. Međutim on je meni odgovorio da je u životu ispalio 40 metaka i da je bez ikakve gotovo obuke poslat na prvu liniju fronta“, rekao je novinar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter