Izvor: Blic.rs
02.06.2020 u 12:50
0

U RUSIJI POČINJE TESTIRANJE VAKCINE NA 50 VOJNIKA DOBROVOLJACA: Više od 5.000 preminulih od korone

Rusko ministarstvo odbrane odabralo je 50 dobrovoljaca među vojnicima za testiranje vakcine protiv korona virusa, prenoe medii. 

Iz ministarstva je saopšteno da je odbarano 50 vojnika, uključujući pet žena, koji su izrazili želju da učestvuju u testiranju bezbednosti i efikasnosti vakcine protiv korona virusa.

Svi kandidati su prošli prethodne provere i testove, a nijedan među njima nije bio bolestan u prethodnih mesec dana.

Vojnici koji će učestvovati u testiranju vakcine dolaze iz raznih jedinica širom zemlje.

Prva grupa među njima trebalo bi da dođe u 48. centralni istraživački institut pri ministarstvu odbrane 3. juna kako bi prošla kroz detaljne medicinske provere i pripremila se za eksperiment.

OVO MORATE ZNATI

OVO JE NAŠ POSLEDNJI ČAS Svi bruje o oproštaju profesorke Milice (VIDEO)

Četiri znaka horoskopa za koje je mesec jun 2020. veoma bitan

RUSKI ISCELITELJ ŠOKIRAO ŽENE Evo zašto vam strada štitna žlezda

PRAVDA ZA KAJU 11.000 ljudi traži kaznu za nasilnika (VIDEO)

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu već je ranije saopštio da institut radi na razvoju vakcine protiv korona virusa, da će preklinička ispitivanja biti obavljena do 1. juna, a da bi klinička ispitivanja trebalo da budu završena do kraja jula.

U Rusiji su u poslednja 24 sata od korona virusa preminule još 182 osobe, tako da je umrlo ukupno 5.037 ljudi, saopštio je danas krizni centar zadužen za korona virus. Potvrđena su još 8.863 slučaja infekcije COVID-19, pa je ukupno zaražena 423.741 osoba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter