Izvor: Blic.rs
28.09.2020 u 09:15
0

U SLOVENIJU SA NEGATIVNIM PCR TESTOM: Državljani BiH od danas ne moraju u karantin, ali pod OVIM USLOVIMA

Državljani BiH od danas u Sloveniju mogu da ulaze uz negativan PCR test na virus korona koji je urađen u laboratorijama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Vlada Slovenije odlučila je danas da BiH zbog nepovoljne epidemiološke sitacije ostavi na crvenoj listi, prenosi Srpskainfo.

Slovenačka Nacionalna laboratorija za zdravlje, životnu sredinu i hranu objavila je spisak čije laboratorije u BiH smatraju relevantnim.

U Republici Srpskoj to su Institut za javno zdravstvo (uzorak se može uzeti i iz jedinica zavoda u Doboju, Zvorniku, Trebinju, Foči, Istočnom Sarajevu), zatim Bolnica “Sveti vračevi” iz Bijeljine, Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Kada je reč o FBiH to su Eurofarm centar iz Sarajeva, Kantonalna bolnica “Dr Irfan Ljubijankić” iz Bihaća, Kantonalna bolnica Zenica, Kantonalna bolnica Tuzla, Laboratorija Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, Opšta bolnica “Primarijus dr Abdulah Nakaš”, Opšta bolnica Tešanj, Privatna mikrobiološka parazitološka laboratorija u Sarajevu, Univerzitetska klinička bolnica Mostar i Zdravstvena ustanova “Alea dr Kandić” iz Sarajeva.

PROČITAJTE JOŠ…

AUTOMOBIL VELIKOM BRZINOM UDARIO U ZADNJI DEO AUTOBUSA, IMA POVREĐENIH: Teška saobraćajka kod ZMAJEVE PUMPE!

NEKADAŠNJI KOMANDANT OVK PRED SUDOM: Mustafa se danas u Hagu izjašnjava o krivici za ratne zločine na Kosovu 1999.

ULOŽENO 8,24 MILIONA DOLARA: Australija razvija SPREJ ZA NOS u borbi protiv Kovida

FEDERER NADAHNUTO GOVORIO O NAJVEĆIM RIVALIMA: „Đoković je sjajan, tera te da udaraš loptice bolje…“

Oni koji ne poseduju negativan PCR test, u suprotnom će morati u desetodnevni karantin.

Prvobitna odluka Vlade Slovenije bila je da testiranje mora biti izvršeno u nekoj od zemalja EU ili Šengena.

Test ne sme biti stariji od 48 časova, pojasnili su iz Vlade odluku, donesenu u subotu, 26. septembra.

Kada karantin neće biti naložen i nije potreban negativan test, a odnosi se na prijavljene radnike, prevoznike robe, putnike u tranzitu koji će Sloveniju napustiti najkasnije 12 časova posle ulaska, osobe sa diplomatskim pasošom i slično.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter