Izvor: Novosti.rs
03.02.2024 u 17:05
0

UDAR NA HUTE: Američke snage oborile nekoliko bespilotnih letelica iznad Crvenog mora

Neposredna pretnja teretnim brodovima i američkim ratnim brodovima Prema saopštenju Centcoma, identifikacija bespilotnih letelica i njihovo obaranje imalo je za cilj zaštitu teretnih brodova i američkih ratnih brodova u regionu Crvenog mora.

Američka Centralna komanda (Centcom) objavila je danas vest da su američke snage oborile nekoliko bespilotnih letelica iznad Crvenog mora. Incident se dogodio u petak, kada su uništena četiri drona koje su pobunjenici Huti planirali da ispale sa teritorije Jemena, prenosi Rotjers.

Centcom je istakao da su američke snage identifikovale bespilotne letelice u oblastima koje kontrolišu Huti u Jemenu i utvrdile da predstavljaju neposrednu pretnju teretnim brodovima i američkim ratnim brodovima u regionu, prenosi Rojters.

Neposredna pretnja teretnim brodovima i američkim ratnim brodovima Prema saopštenju Centcoma, identifikacija bespilotnih letelica i njihovo obaranje imalo je za cilj zaštitu teretnih brodova i američkih ratnih brodova u regionu Crvenog mora. Ova akcija pokazuje angažovanost američkih snaga u sprečavanju potencijalnih pretnji po bezbednost plovidbe i sigurnost u ovom vitalnom pomorskom području.

Pobunjenici Huti u Jemenu

Pobunjenici Huti, koji kontrolišu određene oblasti u Jemenu, bili su planirali da iskoriste bespilotne letelice za napade na teretne brodove i američke ratne brodove. Ova situacija ukazuje na kompleksnost političke i vojne situacije u Jemenu, gde različite grupe imaju svoje interese i deluju u skladu sa njima.

Značaj američkih snaga u regionu

Akcija obaranja bespilotnih letelica iznad Crvenog mora naglašava značaj prisustva američkih snaga u ovom regionu. Sprečavanje potencijalnih napada na brodove i osiguravanje slobodne plovidbe su ključni elementi američke vojne strategije u ovom delu sveta.

Incident obaranja bespilotnih letelica iznad Crvenog mora pokazuje dinamičnu situaciju u regionu, gde američke snage aktivno deluju radi zaštite interesa i bezbednosti. Ovaj događaj takođe naglašava kompleksnost političke i vojne situacije u Jemenu, gde su različite grupe uključene u aktivnosti koje imaju regionalne i međunarodne posledice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter