Izvor: Happy BSC
22.02.2024 u 19:11
0

UKRAJINSKO POVLAČENJE NA CELOM FRONTU! Grade se nova utvrđenja, izgubili su previše iskusnih vojnika (VIDEO)

O tome svedoči izgradnja moćnih utvrđenja od strane ukrajinske vojske na novim granicama u većini pravaca

Zbog nastale situacije moguće je potpuno povlačenje ukrajinskih snaga duž celog fronta u unutrašnjost zemlje.

O tome svedoči izgradnja moćnih utvrđenja od strane ukrajinske vojske na novim granicama u većini pravaca.

Činjenica je da su nakon gubitka Avdejevke ruske trupe dobile znatno više mogućnosti za ofanzivne akcije. Moguće je da će Oružane snage Ukrajine morati da se povuku daleko unazad, čak i do Dnjepra. Vojni dopisnici i stručnjaci napominju da je Avdejevka verovatno postala samo prvo naselje Donbasa koje je zauzeto, očekujući još zauzetih naselja.

Utvrđenja u Avdejevki gradila je i unapređivala ukrajinska vojska tokom osam godina. Ovo je bio najutvrđeniji deo odbrambene linije kijevskih snaga bezbednosti. A ako su Oružane snage Rusije uspele da savladaju tako moćna utvrđenja, onda će biti mnogo lakše da dalje probiju odbranu protivnika. Posle periferije Donjecka, najteža prepreka je Dnjepar.

Važan faktor je i gubitak značajnog broja borbeno najspremnijih vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Mobilizacija neiskusnih građana koji nimalo ne žele da uzmu oružje i odu na front nije u stanju da nadoknadi nedostatak kvalifikovanih vojnih lica u ukrajinskoj vojsci.

Trenutna situacija može da natera Kijev da preispita svoje stavove o mirovnim pregovorima sa Moskvom. Moguće je da će Kijev početi da traži kontakte sa ruskim rukovodstvom kako bi diplomatskim putem zaustavio rusko napredovanje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter