Izvor: Alo
16.06.2024 u 11:18
0

UPALI U DVE ŠKOLE I FOTOGRAFISALI BEZ NALOGA: Kurtijeva policija se ne zaustavlja!(VIDEO)

Prilikom upada nisu imali nikakve naloge!

Kosovska policija je tokom vikenda, kada nema nastave u Osnovnoj školi „Leposavić“ i Srednjoj školi „Nikola Tesla“, pregledala i fotografisala prostorije u Leposaviću.

Direktor Srednje škole „Nikola Tesla“, Slađan Radović, izjavio je za Kosovo online da su dvojica policajaca u subotu, nešto pre 17 sati, od domara zatražila da otključa određene prostorije – kotlarnicu i pomoćne prostorije u kojima domari čuvaju alate, i to bez ikakvog naloga ili obrazloženja.

– Juče posle podne, tačnije u 16:30 pozvao me je čuvar i rekao da su došla dva policajca, bez naloga. Nisu imali nikakav pismeni nalog da uđu u našu školu i da slikaju kotlarnicu. Rekao sam da otvore vrata, kako ne bi čoveku pravili problem, ali su ciljano ušli bez najave. Slikali su kotlarnicu i otišli – priča Radović.

 

 

Policajci su zatim otišli u Osnovnu školu „Leposavić“, sa istih zahtevom – od portira su tražili da im otvori kotlarnicu.

Međutim, kako nije imao ključ, policajci su ušli i slikali prostoriju u kojoj se nalazi alat za domara, za održavanje škole.

„Izašli su, ali ništa nisu rekli zbog čega su došli“, rekao je Radović.

Zato pita u kakvom to demokratskom okruženju žive, kada policija bez naloga dolazi na mesta u kojima se obrazuju deca.

 

RUSKA ZVER NA SLOBODI NAPOKON RASPOREDILI S-500: Ovo „eksperimentalno“ oružje nikada pre nije korišćeno!

Ovo na demokratiju ne liči, da ulaze u školu, da slikaju… Šta su tražili, ne znam. Da li oni misle da se mi bavimo nekim drugim poslovima osim vaspitanja i obrazovanja učenika? Da li dolaze ciljano, jer je završetak školske godine, kako bi napravili nekakav problem ili žele da se mi uplašio, jer je planiran i završni ispit, upis… Ciljano ulaze da nas uplaše – upozorava Radović.

Ipak, ističe da su škole radile i opstajale i u težim uslovima. Niko nema pravo da nam brani da obrazujemo decu, poručio je direktor škole.

– Naša i druge škole na čitavom Kosovu i Metohiji, na severu, radile su i u težim uslovima. Obrazovali smo decu po planu i programu Ministarstva prosvete Srbije, tako da ćemo to sigurno i dalje raditi. Nama nema niko pravo da brani da vaspitavamo i obrazujemo našu decu po planu i programi Ministarstva prosvete Srbije – naveo je Radović.

On je pozvao sve roditelje i učenike da se ne plaše i da se upisuju u škole, kako bi „bile punije, nego do sada“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter