Izvor: Kurir
06.06.2024 u 13:48
0

URNEBESNA SCENA: Britanske padobrance dočekala francuska PASOŠKA KONTROLA!

Francuska je priredila neobičan doček za britanske vojne padobrance, koji su se u okviru obeležavanja godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji spustili na jedno polje kod mesta Sanervil, u normandijskom departmanu Kalvados.

Britanski padobranci su odmah nakon što su sleteli morali da stanu u red i da prođu pasošku kontrolu. Francuski službenici su im pasoše pregledali na stolovima na rasklapanje koje su postavili na samom polju.

 

Jedan video koji je objavio francuski list Uest-Frans pokazuje padobrance sa teškim ruksacima na leđima i torbama sa padobranima u rukama kako sa smeškom staju kod francuskih policajaca, a zatim dobijaju pečat u pasoš.

Nešto dalje dočekao ih je štand sa osvežavajućim pićima i burni pljesak okupljenih, koji su posmatrali rekonstrukciju desanta savezničkih padobranaca 1944. godine.

Direktor lokalne carinske ispostave rekao je da pasoška kontrola nije bila iznenađenje za vojnike jer su bili unapred obavešteni o aadministrativnim formalnostima.

Velika Britanija nije nikada bila članica Šengenskog ugovora, ali su njeni građani imali punu slobodu kretanja po Evropskoj uniji, sve do Bregzita krajem 2020.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter