Izvor: ALO
21.06.2024 u 20:44
0

VELIKI UDARAC ZAPADU: Rusija poslala moćnu poruku

Kišinjev odbija saradnju sa Moskvom i to se ne sviđa velikom broju stanovnika Moldavije, znamo da u zemlji postoje snage koje su zainteresovane da razvijaju odnose ne samo sa Evropom, već i sa Rusijom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Znamo da mnogo ljudi u Moldaviji smatra da zemlja mora da se razvija u svim pravcima, da budući interesi zemlje ne mogu da budu povezani samo sa Evropskom unijom, kao i da bi trebalo da budu povezani i sa perspektivnim tržištima kao što je Ruska Federacija, kao integracioni procesi na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza“, prokomentarisao je Peskov ukaz predsednika Moldavije Maje Sandu o početku pregovora o pristupanju u EU.

On je konstatovao da iz nekog razloga moldavsko rukovodstvo a priori isključuje sada taj pravac sa dnevnog reda.

„Vidimo da se velikom delu stanovništva Moldavije ne sviđa ovaj trend, ali to su unutrašnje stvari Moldavije, mi ih pomno pratimo“, objasnio je on.

 

PUTIN JE DAO KIMU FASCINANTAN POKLON: Ovo će pamtiti do kraja života

Portparol ruskog predsednika je takođe podsetio da EU „ima probleme sa razumevanjem potencijala Unije za proširenje”.

„Neki evropski političari smatraju da bi povećanje broja učesnika moglo negativno da utiče na perspektivu EU. Stoga, ovaj proces nije brz, to je suverena stvar svake države, uključujući i Moldaviju“, zaključio je Peskov.

Prethodno je predsednik Moldavije Maja Sandu saopštila da je potpisala ukaz o početku pregovora za ulazak zemlje u Evropsku uniju, piše Sputnjik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter