Izvor: kurir.rs
24.11.2023 u 22:29
0

VIKENDICE U VOJVODINI VREDE BOGATSTVO: Cene samo rastu, evo koliko vredi kvadratni metar

Interesovanje za vikendicama još od pandemije korona virusa ne jenjava, a cene ovih nepokretnosti od tada idu samo uzlaznom putanjom. Na najtraženijim lokacijama, cene vikendica približne su ciframa stanova u gradu a negde i znatno više. Praksa pokazuje da se dobrim proračunom sopstveni dom u prirodi može sagraditi i za male pare, pa i za neverovatnih 600 evra po kvadratu.

Po ovoj ceni kvadrata u ponudi su kuće od laminirane grede, odnosno od suvog materijala. Iako na prvu pomisao, drvena kuća ne zvuči baš primamljivo, firme koje ih grade za male pare u stanju su napraviti kutak kao iz bajke. Od onih najmanjih, baštenskih kućica predviđenih za ostavu ili samo kratkotrajni odmor sa jednom prostorijom, stručnjaci su u stanju da naprave kuću sa potkrovljem i velikom terasom u kojoj može da se smesti višečlana porodica.

Vikendica na sprat za 30.000 evra

Činjenica je da je industrija i u ovoj oblasti veoma napredovala, pa je tako u zavisnosti od izbora materijala, i kuće od drveta moguće lepo ušuškati. Prednost ovih kuća je što se grade vrlo brzo, a moguće ih je koristiti i tokom zimskih i letnjih dana.

Kuće od drveta bile su ranije vrlo popularne u planinskim predelima ali su poslednjih godina vrlo tražene u vikend naseljima. Njihova popularnost kontinuirano raste iz nekoliko razloga. Najpre estetski, jer nude rustičan i prirodan izgled koji mnogi ljudi vole. Osim toga, postoji sve veće interesovanje za ekološki prihvatljive domove, pa se drvene kuće smatraju održivim izborom jer drvo kao materijal ima manji uticaj na životnu sredinu u poređenju sa konvencionalnim građevinskim materijalima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter