Izvor: BSC Happy
27.01.2023 u 16:29
0

ORBAN OTKRIO KAKVE PLANOVE PRAVI BRISEL: Mađari ne žele sankcije jer neće baciti Rusiju na kolena

Orban je potvrdio da se njegova vlada i dalje zalaže za reviziju politike sankcija EU.

Mađarska će staviti veto na sve potencijalne sankcije Evropske unije protiv ruskih nuklearnih entiteta i preduzeća, rekao je mađarski premijer Viktor Orban radio stanici Košut u petak.

– Brisel pravi planove za nove sankcije, sa nuklearnom energijom na dnevnom redu – rekao je on govoreći o desetom paketu sankcija Moskvi koji priprema Evropska komisija.

S tim u vezi, on „očekuje veliku borbu, iako će mađarska vlada nametnuti veto“ ako EU pokuša da uvede ograničenja na rusku nuklearnu energiju, istakao je premijer.

JAPAN UVEO NOVE SANKCIJE RUSIJI: Peskov naglasio da takve odluke neće naškoditi Moskvi

U 2022. „Mađarska će izgubiti oko 10 milijardi evra kao rezultat sankcija u vidu neuspelog ekonomskog rasta“, rekao je on, dodajući da je „ovo skoro jednako ukupnom ličnom porezu koji plaćaju svi građani Mađarske .“

Orban je potvrdio da se njegova vlada i dalje zalaže za reviziju politike sankcija EU, oslanjajući se na mišljenje njenih građana izraženo tokom nacionalnih konsultacija u oktobru-decembru prošle godine.

Tokom ove specifične ankete, u kojoj je učestvovalo 1,4 miliona ljudi, 97% ispitanika se protivilo sankcijama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Nacionalne konsultacije su jasno pokazale da Mađari ne žele sankcije jer neće pomoći Ukrajini, neće baciti Rusiju na kolena, već će samo naneti ozbiljnu štetu Evropi i Mađarskoj – primetio je premijer.

Rezultati nacionalnih konsultacija biće od velike pomoći u razgovorima sa rukovodstvom EU i drugih zemalja, rekao je on.

– Premijer će sesti za pregovarački sto u Briselu i neće biti poražen. Zalagaće se za naše nacionalne interese – naglasio je Orban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter