Izvor: sputnik srbija
23.08.2022 u 16:06
0

Više od milion Francuza dalo otkaz!

Više od milion Francuza dalo je otkaz u razdoblju između oktobra prošle i marta ove godine, navodi se u izveštaju Ministarstva rada.

Radnici u Francuskoj u rekordnom su broju davali otkaze krajem 2021. i početkom ove godine, većinom u potrazi za stalnim poslom, navodi se u izveštaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAVROV: Ubistvo Darje Dugine je varvarski zločin za koji nema oprosta!

Brojka je rekordno visoka, ali trend nije toliko izrazit ako se uzme u obzir povećanje ukupne radne snage poslednjih godina, ocenjuje ministarstvo.

Sve više ljudi u mnogim zemljama širom sveta dalo je otkaz tokom pandemije, preispitujući posao i životne izbore, prenosi hrvatski portal Poslovni.

Prema istraživanju, stopa otkaza iznosila je u Francuskoj u prvom tromesečju 2,7 posto i bila je najviša u razdoblju nakon finansijske krize 2008./2009. godine, ali ipak nešto niža nego pre same krize kada je iznosila 2,9 posto.

“U aktualnom okruženju povećanje stope otkaza čini se normalno i u skladu s državnim oporavkom”, zaključilo je ministarstvo

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter