Izvor:
07.12.2023 u 09:21
0

„SVEDOCI SMO ZAVRŠNE FAZE RATA“: Vojska čeka Putinov znak – kosti se lede

Sukob u Ukrajini će se završiti preuzimanjem Odese pod rusku kontrolu kako bi se osigurala bezbednost Krima, rekao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Ask The Inspector.

– Rusija ima dovoljno trupa da uništi ukrajinske oružane snage, što oni sada rade, a uništavajući ih, postižu politički kolaps Ukrajine. I to je ono čemu idu. Ne verujem da će Rusija uspeti da okonča ovaj sukob, a da ne obezbedi Odesu ili obalu Crnog mora i ne odseče Ukrajinu, jer ih Kijev i kolektivni Zapad koriste da prete Krimu i Sevastopolju – tvrdi ekspert.

Riter je takođe upozorio da sukob u Ukrajini ulazi u završnu fazu, a ukrajinske oružane snage će pojačati svoje borbe zbog očaja izazvanog prestankom podrške Zapada.

– Svedoci smo završne faze ovog sukoba – kaže bivši obaveštajac.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni je u intervjuu za magazin Ekonomist priznao zastoj u sukobu i rekao da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. Kako kaže Zalužni, prema „ udžbenicima NATO-a “, Oružane snage Ukrajine su već trebalo da se „bore“ na Krimu. Kasnije se Volodimir Zelenski, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen , pravdao da „ovo nije ćorsokak“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter