Izvor: SPUTNIK:
18.05.2024 u 14:14
0

ZABRINJAVAJUĆE REČI SERGEJEA LAVROVA: Napetost po pitanju vojno-političke konfrontacije Rusije i Zapada u punom zamahu

Kada je reč o vojno-političkoj konfrontaciji Rusije i Zapada napetost je u punom zamahu, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Napetost po pitanju vojno-političke konfrontacije Rusije i Zapada se nastavlja i sada je, ako se tako može reći, u punom zamahu. Posebna revnost je vidljiva u antiruskoj retorici naših evropskih suseda“, rekao je ruski ministar na 32. skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.
On je dodao da se slaže sa ocenom da Evropa neće biti partner Rusiji minimum jednu generaciju.
Ruski ministar je naglasio da je Moskva otvorena za dijalog sa Zapadom o strateškoj stabilnosti, ali ne sa pozicija sile, već na ravnopravnoj osnovi.
„Zapad je počeo da razmatra konture nove evropske vojne alijanse, ali sada sa nuklearnim elementom“, rekao je on.

O odnosima Rusije i Kine

Lavrov je komentarisao tek završenu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Kini.
„Odnosi Rusije i Kine prevazilaze klasične saveze iz prošlosti. Poseta Putina Kini potvrdila je odnose sveobuhvatnog partnerstva“, istakao je on.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter