Izvor: Informer
06.02.2022 u 08:34
0

ZAHUHTAVA SE: Prvi američki vojnici stigli su u Poljsku(VIDEO)

Prvi američki vojnici, u okviru vojnog pojačanja za Evropu, stigli su u Poljsku.

Avion sa vojnicima američke 82. vazdušno-desantne divizije sleteo je na aerodrom Jasionka u blizini Žešova, preneo je TAS S. Očekuje se da će u Poljskoj biti raspoređeno ukupno 1.700 vojnika.

Američka vojna oprema počela je da stiže u zemlju ranije ove nedelje. U sredu su američke vlasti objavile planove za raspoređivanje trupa kao pojačanje u Rumuniju, Poljsku i Nemačku. Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je rasporedivanje skoro 3.000 američkih vojnika u istočnu Evropu u narednim danima u trenutku kada vlada napetost oko Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Poljske Zbignjev Rau će se zalagati u Vašingtonu da novi američki vojnici, koji dolaze u sklopu odluke predsednika SAD Bajdena da se pošalje dodatni kontigent vojske na istok Evrope, ostanu tu i nakon isteka privremene misije, izjavio je u sredu neimenovani poljski zvaničnik pred Rauov put u SAD.

„Prirodno je to što poljska diplomatija traži načine da poveća prisustvo saveznika u formi trajne rotacije“, kazao je zamenik ministra spoljnih poslova Marcin Pržidač.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter