Izvor: BSC Happy
16.02.2023 u 16:29
0

Zamenik ruskog šefa diplomatije zapretio: „Ako bude potrebno, preduzećemo odgovarajuće mere da zaštitimo naše legitimne interese!“

Moskva će, ako bude potrebno, odgovoriti na moguću odluku Evropske unije da konfiskuje zamrznutu imovinu Rusije i preda je Ukrajini, rekao je novinarima u četvrtak zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

„Svakako ćemo proceniti situaciju i, ako bude potrebno, preduzeti odgovarajuće mere da zaštitimo naše legitimne interese. Međutim, ono što Evropska unija radi je potpuno nezakonito i, inače, mnoge zemlje sumnjaju u uspeh ove kampanje i da je u skladu sa međunarodnim pravom“, rekao je on odgovarajući na pitanje o tome da li će Moskva razmotriti odmazdu u slučaju da radna grupa EU donese odluku da zapleni rusku imovinu u korist Ukrajine.

„Apsolutno je svakom advokatu jasno da je sve što je EU, a ne samo EU, uradila u odnosu na Rusiju eklatantno kršenje osnovnog međunarodnog prava“, dodao je Gruško.

Olaf Šolc zakazao posetu Vašingtonu: „Poseta kancelara je prilika da se ponovo potvrde duboke prijateljske veze između SAD i našeg NATO saveznika Nemačke!“

Zamenik ministra spoljnih poslova je istakao da samo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ima pravo da uvede sankcije.

Švedsko predsedavanje Savetom Evrope saopštilo je ranije da je Komitet stalnih predstavnika EU u sredu potvrdio odluku o formiranju posebne radne grupe koja će istražiti mogućnost predaje ruske imovine zaplenjene ili zamrznute u EU Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter