Izvor: BSC HAPPY
16.02.2023 u 16:47
0

Rusi razočarani istragom eksplozija na Severnom toku: „Ne može se verovati, ne samo rečima kolektivnog Zapada, već ni njegovim pisanim obavezama“

Sjedinjene Američke Države se pretvaraju da nisu umešane u incident sa Severnim tokom, što dovodi do zaključka da se ne može verovati rečima Zapada, rekao je specijalni izaslanik ruskog predsednika za zaštitu životne sredine, ekologiju i transport Sergej Ivanov.

„Oni se samo pretvaraju da se ništa nije dogodilo, da nije bilo eksplozija i da nemaju nikakve veze sa tim zajedno sa Norvežanima, što dovodi do zaključka da se ne može verovati ne samo rečima kolektivnog Zapada, već ni njegovim pisanim obavezama“, rekao je Ivanov.

On je takođe istakao da je ekološka šteta od terorističkog akta na gasovodima Severni tok prisutna, ali da je globalna, politička šteta mnogo veća.

„Ako govorimo o tako uskom segmentu kao što je ekološka šteta od terorističkog akta eksplozije gasovoda Severni tok, ona je prisutna, ali nije kritična, rekao bih. Teško nam je samo proceniti štetu po životnu sredinu, jer nemamo pristup bilo kakvoj istrazi. Sve to prolazi, bez našeg učešća“, rekao je specijalni izaslanik.

Ivanov je naveo mišljenja i ocene zapadnih eksperata u vezi sa eksplozijom.

LAVROV PRAVO U METU: „Eksplozije gasovoda bile su neka vrsta konačnog rešenja nemačkog gasnog pitanja!“

„Oni se otprilike svode na to da jednokratno oslobađanje metana i ugljen-dioksida od eksplozije gasovoda odgovara oko 30% godišnje emisije takvih supstanci od strane Danske. Jednokratna šteta postoji, ali nije kritično na globalnom nivou“, primetio je specijalni izaslanik.

„Rekao bih da je politička šteta mnogo važnija od štete po životnu sredinu“, dodao je on.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski rekao je ranije da je Rusija zatražila da se održi sastanak Saveta bezbednosti UN na kojem bi se razgovaralo o sabotaži gasovoda Severni tok 22. februara.

Američki istraživački novinar Sejmur Herš je 8. februara u svom članku, pozivajući se na izvor, napisao da su gasovodi Severni tok bombardovani pomoću eksplozivnih naprava koje su podmetnuli ronioci američke mornarice u junu 2022. godine pod maskom vežbe BALTOPS, uz podršku norveških stručnjaka. Prema Heršovim rečima, operaciju je odobrio lično američki predsednik Džozef Bajden, nakon devet meseci razgovora sa stručnjacima za bezbednost Bele kuće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter