Izvor: HAPPyBSC
07.05.2024 u 19:47
0

ABA LIGA: Avramović promašio pobedu, Partizan potopljen u Morači, MAJTORICA zakazana za PETAK

Pratite detalje revanša polufinala ABA lige između Budućnosti i Partizana

Loše izdanje izabranika Željka Obradovića u Morači pa će za finale ABA lige morati da se bori u Beogradu. Majstorica polufinala zakazana je za petak.

NIšta od finala za Partizan Mozzart Bet, barem za sada. Odigrali su katastrofalan meč izabranici Željka Obradovića u Morača i sasvim zasluženo izgubili od u dramatičnom finišu Budućnosti rezultatom…. Sada će konačna odluka pasti u Beogradu. Mastorica polufinala ABA lige igraće se u Areni u petak.

Ponovio se scenario od prošle sezone. Partizan je tada u Ljubljani izgubio od Cedevite, pa morao da igra majstoricu. Sada je kiksnuo u Podgorici pa će morati da vadi sezonu u petak.

U dramatičnom finišu najviše će se pamtiti promašaj Alekse Avramovića u samom finišu koji nije pogodio zicer pored Kamenjaša koji bi doneo pobedu.


Košarkaši Partizana gostuju u revanšu polufinala ABA lige ekipi Budućnosti u Podgorici, a crno-beli vode sa 1:0 u pobedama. Ukoliko trijumfuju izboriće plasman u finale ABA lige, dok bi u slučaju poraza igrali majstorciu u petak opred svojim navijačima.

Budućnost – Partizan

Dvorana: Morača; Sudije: Milan Nedović, Saša Petek i Luka Kardum

Budućnost: Ilić, Magi, Frimen, Slavković, Makondu, Ferel, Džons, Tanasković, Rajt, Popović, Pol, Kamenjaš

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Budućnost – Partizan

19:58

38′ Sjajan odgovor Budućnosti – 72:67

Sjajno je Budućnost reagovala i postigla poene nakon tajm-auta, apotom se i odbranila krađom lopte kamenjaša. Nisu to iskoristili da s eodlepe jer je korake napravio Rajt.

19:54

37′ Panter ismanjio iz kontre, drama u Podgorici – 70:67

Ponovo se odbranio Partizan, a Džons je zatim naopravio faul u borbi za skok i poslao Panter ana liniju bacanja. Panter je promašio oba i propustionovu šansu. Imali su sreće jer je Budućnost promaššila trojku, a Pannter iz kontre smanjo na minus tri.

19:52

36′ Partizna ne korisit šanse za povratak – 70:65

Prekinula je Budućnost loš niz a alinije bacanja,a potom je Panter nakon ofanzivnog skoka Smailagića vratio na minus pet. Probao je potom Ferel za tri i promašio, ali je sudija dosudio aut za Budućnost. Partizan je zatražio čelendž i sudije su promenile odluku i dale loptu crno-belima. Nije Partizan to iskoristio da smanji prednost.

19:41

33′ Haos u Podgorici, sve teža situacija za Partizan – 67:59

Pogosio je Makundu dodatno slobodno bacanje za prednost od osam poena. Panter je zatim promašio težak šut za tri poena, ali je srećom Mekgi napravio faul u napadu. Konačno je lošu seriju Partizana prekinuo Kaminski, ali je potom napravio nesportski faul napravio Kaminski uz priznate poene, a potom je dobio i tehničku i isključenje. Usledilo je koškanje Panter ai igrača Budućnosti i novi tajm-aut Partizana.

19:35

32′ Partizanu ne ide ništa, raste prednost Budućnosti – 64:57

Probao je Avramović za tri i promašio, a promašila je i Budućnost trojku u svom prvom napadu. Partizan je odigrao loš i sledeći napad, anakon serije grešaka, Makundu je zakucao uz faul i nastavio da uvećava prednost Budućnosti. Usledio je tajm-aut Partizana.

19:30

30 Partizan u problemu pred poslednju deonicu – 62:57

Uspeo je Smit da prekine na kratko seriju domaćih, ali je odmah Kamenjaš pogodio za plus pet. Kaminski koji se vratio u igru je iznudio dva bacanja. Pogodio je samo jedno, a nakon poena na obe strane Budućnost je došla do plus pet na kraju treće četvrtine.

19:20

25′ Velika drama i egal u Podgorici – 52:52

Uspela je Budućnost da izjedanči šutem za tir poena, a potom su usledili pogoci sa poludistance Pantera i Ferela za novo izjednačenje i tajm-aut.

19:18

24′ Vratila se Budućnost, sjajni potezi Smailagića – 47:50

Smanila je Budućnost, a potom je uzvratio Smit i vratio šest poena prednosti. Usleduio je koš uz faul Kamenjaša za minus tri,  nakon promašaja Partizana je Budućnost uspela da smanji na minus jedan. Pogodio je ptomo težak šut Smailagić

19:14

22′ Raste prednost Partizana – 40:46

Otvorila je Budućnost poenima drugo poluvreme, a odmah je odogovorio Partizan zakucavanjem Kabokla. Pogodio je potom i Tanasković u prodoru. Odgovorio je Avramović koji je iznudio dva slobodna bacanja. Pogodio je oba i vratio plus četiri. RPomašio je zatim Ferel za tri,a to iskoristio Smailagić za plus šest.

18:58

Doužer u problemu

Doužer predvodi Partizan sa 10 poena, tri asistencije i četiri ukradene lopte, ali ima i tri lične greške što bi mogao da bude problem za Partizan. Sa druge strane, Tanasković ima sedam,a Mekgi šest poena.

18:56

20′ Preokret Partizana i sjajna rola Kabokla – 36:40

Pogodio je Smailagić samo jedno bacanje za izjednačenje, a usledila je potom greška domaćih. Probao je Kaboklo z tri i promašio, aisti ishod je imao pokušaj Ferela na drugoj strani. Probao je potom Panter i promašio, ali je Kaboklo iznudio faul na ofanzivnom skoku uz treći faul Marvina Džounsa. Pogodio je oba slobodna bacanja, anakon dobre odbrane usledili su novi laki poeni za plus četiri. Promašio je za tri i Ferel, aproboa je Panter uz zvuk sirene, ali je lopta izašla iz obruča

18:45

16′ Preokret Budućnosti – 34:31

Vratio se Doužer i odmah pogodio sa poludustance, ali je usledila trojka Mekgija za novu prednost domaćih. Fauliran je potom Kaboklo na zakucavanju i iznudio dva slobodna bacanja za novi preokret. Zapalio se Mekgi koji je vezao i drugu trojku,a usledila je greška Doužera. Ipak, ispravio se i odigrao sjajnu odbranu,a Mekgi je napravio faul za slobodna bacanja. Smit je pogodio samo jedno, a na drugoj strani je bacanja dobio Džouns koji je oba puta bio siguran za plus tri.

18:33

12′ Serija grešaka Partizana – 22:26

Usledili su promašaji na obe strane nakon tajm-auta, apotom je Makundu iznudio dva bacanja i pogodio ih je. Usledila je greška Doužera koji je nakon toga prvi put izašao iz igre,b ali je promašio Flečer Mekgi trojku,a li je Partizan ponovo izgubio loptu, ovog puta greškom Pantera.

18:30

11′ Trojka Pantera, odmah tajm-aut Budućnosti – 20:26

Promašio je Slavković za tri,a Partizan iz kontre pogodio preko Pantera trojku za plus šest što je dovelo do brzog tajm-auta Budućnosti

18:25

10′ Partizan se odlepio, pa prosuo sve, žestoka bitka u Podgorici – 20:23

Usledila su po dva promašaja na obe strane, a to je prekinuo poenima sa niskog posta Tanasković. Uzvratio je Ledej sa poludistance i vratio plus tri. Promašio je Makundu za tri poena i promašio, a na drugoj strani je neočekivani šut uzeo za tri Naneli i pogodio za šest poene prednosti. Uspela je ipak Rajt sa na sekundu do kraja prve četvrtine pogodi uz faul i smanji na tri poena minusa.

18:21

8′ Sjajni Doužer nastavio seriju – 15:18

Pogodio je Kamenjaš samo jedno bacanje, a onda je Doužer majstorski, možda i uz faul pogodio za plus tri.

18:13

5′ Budućnost vodi u „Morači“, Doužer odigroa kao Jokić – 14:12

Promašila je Budućnost, nakon čega je usledila majstorija Doužer akoji je u stilu Jokića pronašao Kaminskog za zakucavanje. Odgovorio je Popović koji je pogodio uz faul i uz dodatno bacanje doneo novi preokret. Usledilo je i prvo gledanje snimka od strane sudija. Prvobitno je sviran faul nad Doužerom koji je potvrđen, ali je nakon njega Doužer rukom udario u lice Tanaskovića i sudije su dosudile nameran faul. Tanasković je sa linije bacanja bio polovićan za plus dva, a Budućnost je imala loptu sa strane. Promašio je Ferel tešku trojku, a onda je zicer promašio Naneli. Usledio je i prvi TV tajm-aut.

18:07

4′ Žestoka bitka i egal na startu – 10:10

Promašio je Ponjitka, a Budućnost iz kontre ponovo povela, da bi nakon promašaja Doužera došla i do plus tri iz nove kontre. Usledila je prva trojka Partizana koju je ubacio Naneli na sjajnu asistenciju Kaminskog. Pogodio je odmah i Slavković na niski posta  vratio Doužer sa poludistance.

18:05

2′ Majstorija Ponjitke, serija preokreta na startu – 4:5

Kaminski je otvorio meč promašajem sa niskog posta, a na drugoj strani je Slavković pogodio nakon ofanzivnog skoka. Usledila je majstorija Ponjitke kojije pogodio nakon sjajnog prodora i dobio i dodatno slobodno bacanje koje je pogodio za prvo vođstvo Partizana. Džons je odgovorio na drugoj strani i iznudio je dva bacanja posle faula Kaminskog. Džons je pogodio oba i Budućnost je opet povela. kamisnki je zatim pgodoio zicer na aistenciju Doužera,a  Budućnost promašila trojku.

17:39

Budućnost se dva puta oglašavala zbog sudija

U ekipi iz Podgorice su bili nezadovoljni suđenjem i čak su se dv aputa zbog toga oglašavali. Prvi put su objavili video gde su našli 20 grešaka, a potom su se oglasili i zbog faulova koji nisu dosuđeni Zeku Ledeju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter