Izvor: nova sport
07.05.2024 u 20:06
0

CRVENO BELI U FINALU ABA LIGE: Zvezda razbila Megu i prvi je finalista takmičenja JADRANSKE lige

 

Crveno-beli i drugi put savladali pulene Marka Baraća, ovog puta sa 69:94 i time okončali polufinalnu seriju ABA lige

Nisu crveno-beli dopustili da im se dogodi isto što i najvećem rivalu i da polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige prolongiraju. U dve utakmice su košarkaši Crvene zvezde uspeli da preskoče ekipu Mege, nakon ubedljivih plus 30 u prvom duelu, večeras su u Hali sportova „Ranko Žeravica“ slavili sa 69:94 i time obezbedili deveti uzastopni ulazak u finale regionalnog takmičenja u kojem će napasti sedmu krunu.

Tamo će morati da sačekaju rivala pošto će 10. maja majstoricu u Beogradu odigrati Partizan Mozzart Bet i Budućnost posle čega će biti poznato koga će sastav Janisa Sferopulosa kao domaćin dočekati u prve dve utakmice – 13. i 15. maja.

Do borbe za povratak jadranskog trona su srpskog šampiona vodili Rokas Gedraitis sa 20 i Fredi Gilespi sa 16 poena i šest skokova, dok su se u poraženom sastavu istakli Nikola Đurišić i Ilija Milijašević sa po 13 poena.

Iako izranjavani i oslabljeni, momci Marka Baraća su puni želje i ponosa istrčali na parket. Kao da njih 40 minuta deli od plasmana u finale. Obično i jeste tako, kada ekipa nema šta da izgubi, pusti ruku i poleti po parketu. A dobrano je leteo domaćin u prvom kvartalu u kojem je u jednom trenutku čak i imao dvocifreni plus (21:11), međutim poenima Nikole Topića uz zvuk sirene su crveno-beli prvih deset minuta zatvorili sa minusom od 26:19.

Nedostatak u ljudstvu je kod ekipe iza naselja Braće Jerković počeo da se oseća po startovanju drugog perioda igre. Već za dva minuta su serijom koju je na iznenađenje, a i zaprepaštenje vodio zaboravljeni Fredi Gilespi crveno-beli vratili egal. Dobri potezi na oba kraja parketa su ga činila iks faktorom prvi put još od derbija sa Partizanom odigranom u januaru kada je postigao 14 poena. Uz njega se pokrenuo i Luka Mitrović koji je preko ofanzivnog skoka dolazio do lakih poena i zajedno sa Nedovićem i Gedraitisem učinio da do odlaska na veliki odmor njegov tim ima dotada najveću prednost od plus deset (37:47).

Svega 11 poena je ubacila Mega u drugoj deonici što je i te kako uspela da naplati i Zvezda i u nastavak meča uđe bez nepotrebne nervoze. Svojski su domaćina vukli Nikola Đurišić i Ilija Milijašević koji je kao zamena za povređenog Miljenovića dobio više prostora za igru nego inače. Ipak, više raspoloženih, a pre svega uključenih igrača u tok meča je Zvezdi doneo preokret.

Ama baš ništa se nije promenilo u nastavku. Crveno-bele su do konačnog trijumfa vodila ista imena koja su dominirala i u prvom poluvremenu. U šutu je nepogrešvi bio Gedraitis koji je ubacio šest trojki, dok je pod košem utakmicu sezone odigrao Gilespi. Kako je duel odmicao, tako je razlika na semaforu samo dodatno rasla. Očas posla je prestigla i 20 poena, pa su gosti imali lufta da krenu i sa ponekom egzibicijom.

Kao i u prvom meču odigranom pre četiri dana, svi su kod Zvezde bili uključeni u igru i dali vidljiv doprinos. Kada je sirena odsvirala kraj kraj trećeg perioda, na semaforu je glasilo plus 23 – 53:76 što je bio i definitivan kraj svih nadanja domaćina u ovoj dvomeču.

Mada su te nade odlepršale dosta ranije. Ugasile su ih brojne povrede u ružičastom tim


Košarkaši Crvene zvezde gostuju Megi u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige u utorak od 20 časova. Ekipa trenera Janisa Sferopulosa vodi sa 1:0 u pobedama i ima meč loptu za finale ABA lige. Ukoliko se plasira na isto, igraće protiv Budućnosti ili Partizana.

Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica; Sudije: Miloš Koljenšić, Igor Dragojević, Denis Hadžić

Mega: Milijašević, Miljenović, Jelavić, Marković, Kobzisti, Iljasoglu, Đurišić, Kovačević, Jović, Malovec; Trener: Marko Barać.

Crvena zvezda: Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Topić, Dos Santos; Trener: Janis Sferopulos.

Mega – Crvena zvezda – 37:47, (26:19, 11:28)

1:09

24′ Proradio je šut Zvezde – 45:59

I Nedović je pogodio za dva poena.

21:07

23′ Nova trojka Giedraitisa – 43:57

Ovo mu je četvrta od početka utakmice.

21:06

22′ Sjajan prdor Đurišića – 41:54

Izveo je nekoliko driblinga, prodor i na kraju sigurno polaganje za nove poene Mege.

21:03

Nastavljena je utakmica

Odmah je Giedraitis pogodio trojku za +13 Zvezde

20:49

Poluvreme

Zvezda vodi 10 razlike.

20:37

37′ Divan napad Mege – 35:30

Ostao je slobodan igrač u korneru i pogodio za tri poena.

20:36

17′ Dugo je atktivan ovaj rezultat – 32:30

Nakon što se igra ubrzala a napadi obe ekipe poboljšali, usledilo je nekoliko neuspešnih pokušaja.

20:32

14- Zvezda vodi – 28:30

Lopta je nekako došla do Gilespija, koji se podigao na šut za dva i pogodio za prednost Zvezde.

20:30

Tajm-aut Mege

Zdezda je u seriji, pa je trener domaćih morao da zatraži minut odmora.

20:29

13′ Trojka Giedraitisa – 28:28

Nerešeno je.

20:28

11′ Zvezda smanjila zaostatak – 26:23

Istopila se prednost Mege.

20:13

6′ Nedović precizan – 12:8

Njegova prva dvojka i prvi koš uopšte na utakmici.

20:12

6′ Jović polovičan sa linije penala – 12:6

20:10

5′ I dalje Mega održava prednost – 11:6

Zvezda se muči u napadu.

20:07

4′ Prvi poeni za Zvezdu – 9:3

Trojka Davidovca.

20:06

4′ Zvezda ne može da da koš

Polse tri minuta još nema poena za goste.

20:05

Mega vodi 9:0

Neočekivan početak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter