Izvor: kurir
28.05.2024 u 16:23
0

VUČIĆ URUČUJE UGOVORE O RADU NAJBOLJIM DIPLOMCIMA: Ceremonija u Palati „Srbija“

16.27 – Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić je na početku obraćanja čestitao mladim diplomcima.

– Da vam nešto, meni napišu ove govore, a ja ne stignem ni da ih pročitam. Danas ću za nijansu drugačije da govorim nego prethodnih godina. Ulažemo mnogo novca u zdravstvo. Pred nama su teška vremena na svetskom nivou, a nadam se da ćemo prvi put posle više vekova mi živeti bolje od ostalih. Jedan od stubova opstanka našeg društva biće zdravstvo i farmacija, kao i hrana i veštačka inteligencija – rekao je on.

Predsednik ističe da i kada je on primao stipendiju znao da je dužan državi, i da je država uložila u njega.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

– Ali ja ne volim tu rečenicu u kojoj sve zavisi od države. Mi ćemo zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima obnavljati bolnicu za bolnicom. Mi moramo da promenimo sebe i svoj odnos. Moraćete i vi ne samo sebe da menjate, već i ove starije sa kojima ćete da radite. Kod nas postoji pristup u kojem ljudi misle da kada dobiju diplomu moraju da dobiju i najveću platu. Ja vas molim da uradite sve što možete. Ili radite najbolje, ili nemojte ni da radite. Zato je moja molba da iznutra promenite nas starije koji nismo spremni na promene – kaže Vučić.

Onaj ko konstantno ne uči uz posao nema šanse da opstane, rekao je predsednik citirajući Šimona Peresa.

– Kada vas roditelji isprate na ispit, i bace vodu za vama, i čekaju telefonski poziv, to pokazuje kolika je njihova odgovornost. Svako od vas je to prošao, bez obzira kada ste morali da palite slabije svetlo noću da učite. Ja vas molim da se vaše ambicije ne završe danas, već da budu mnogo veće. Ne budite zadovoljni samo pristojnom platom, a da radite manje, već da radite što više – poručio je predsednik.

On je zamolio mlade lekare da budu još marljiviji i vredniji, i da sanjaju velike snove.

– Kao što ste se nadali svakoj desetki, da takve sada ciljeve postavljate pred sebe u budućnosti. Beskrajno sam zahvalan i vašim roditeljima, koji su uložili mnogo truda, rada i novca, da vas nauče šta je vrlina. Od vas u ime države, pošto nije uvek popularno pominjati državu, ali meni jeste, za mene je država sve, nešto najvažnije. Pogledajte koliko smo malo vratili državi u odnosu na ono što nam je država dala – istakao je Vučić.

Predsednik je mladim lekarima poželeo uspeh, i pozvao ih da ostanu u svojoj zemlji i bore se za svoju Srbiju.

– Ona nam je sve, bez nje smo bića koja samo dišu. Imaćete sve bolje plate. Da li je to uvek dovoljno, pa sve će više moći da se poredi sa onima na Zapadu. Verujte u svoju zemlju, ostajte ovde kako je to veliki Šantić rekao. Hvala vam, živela Srbija – zaključio je Vučić.

16.23 – Obraćanje dr Stanković i dr Kurćubića

Dr Elena Stanković, koja je dobila posao u KC Niš, kaže da ovim putem želi da se zahvali Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja na jedinstvenoj prilici.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

– Program zapošljavanja iznedrio je mnogo dobrih lekara. Naša generacija je dobila priliku da ide njihovim stopama. Ulaganjem u zdravstvo ulažemo u budućnost naše zemlje. Sigurna sam da ćemo svi mi na najbolji mogući način opravdati poverenje, i da ćemo izrasti u sjajne lekare i akademike – kazala je dr Stanković.

Dr Marko Kurćubić se zahvalio predsedniku Vučiću i ministru Zlatiboru Lončaru na prilici koja je pružena svim mladim lekarima.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

– Verujem da će ovakva podrška države Srbije mladima dati velike rezultate u godinama koje dolaze – kazao je on.

16.19 – Vučić uručuje ugovore o radu

Predsednik Srbije je potom uručio ugovore mladim lekarima. U jednom trenutku je došlo i do zabune, pa je predsednik sa osmehom prekinuo ceremoniju kako bi pravi ugovori došli u prave ruke.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

 I onda kažu da sam ja kontrol-frik. Sve biste izmešali, i niko ne bi dobio ono što mu pripada – rekao je kroz smeh Vučić, na šta se prolomio aplauz.

16.15 – Obraćanje dr Dobrile Stanković Đorđević

Dr Dobrila Stanković Đorđević, dekan Medicinskog fakulteta u Nišu, na početku ceremonije je čestitala svim diplomcima prijem u naše zdravstvene ustanove.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter