Izvor: BSC Happy
15.02.2023 u 17:05
0

LAVROV PRAVO U METU: „Eksplozije gasovoda bile su neka vrsta konačnog rešenja nemačkog gasnog pitanja!“

Organizatori eksplozija Severnog toka pokušali su da konačno reše „nemačko gasno pitanje” kako bi sprečili Berlin da igra bilo kakvu samostalnu ulogu na svetskoj sceni, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na radnom sastanku sa šefovima akreditovanih stranih medijskih biroa u Rusiji.

„Eksplozije gasovoda bile su neka vrsta konačnog rešenja nemačkog gasnog pitanja“, rekao je on.

„Bili su pokušaj da se nemačko pitanje reši upravo onako kako neki pokušavaju da konačno reše ‘rusko pitanje’: da se u dogledno vreme nikada ne dozvoli Nemačkoj da igra bilo kakvu samostalnu ulogu. Glavno je bilo sprečiti Nemačku da oseti da je u zoni energetskog komfora i da spreči Nemačku da počne da dobija gas preko ova dva gasovoda, koje su finansirale ruske, nemačke, austrijske i italijanske kompanije“.

Lavrov smatra da „Nemačka nije samo ponižena, već je stavljena na svoje mesto satelita Sjedinjenih Država, koji će odlučiti da li će moći da obezbedi svoj ekonomski razvoj i zadovolji socijalne potrebe svojih građana korišćenjem gasa koji dolazi kroz gasovod koji je delimično platio“.

KONAŠENKOV IZAŠAO SA NAJNOVIJIM IZVEŠTAJEM: Evo šta se dešavalo u Ukrajini u protekla 24 sata!

Incident na Severnom toku dobro se uklapa u takozvani novi poredak, zasnovan na pravilima koja određuju SAD, rekao je Lavrov. Njih nije briga kakve će teškoće morati da podnesu mnoge zemlje, uključujući i njihove direktne saveznike“, naglasio je on.

On je skrenuo pažnju na brojne studije o istoriji Evrope koje su potvrdile da „kad god su Rusija i Nemačka imale normalne odnose i gradile zajedničke projekte u privredi, logistici, pa čak i u vojnim poslovima, Evropa je živela mirnije – na nerviranje oni koji su želeli da zapovedaju Evropom preko okeana ili preko Lamanša, što je verovatno bilo još relevantnije u mnogim fazama istorijskog razvoja“.

Dakle, nisu dozvolili Nemačkoj da raste kao vodeća evropska sila, pre svega zahvaljujući niskim cenama, pouzdanim ruskim energentima po apsolutno prihvatljivim, konkurentnim cenama koje bi obezbedile rast nemačke privrede“, zaključio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter