Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 17:25
0

Bajden i Zelenski se sastaju u Poljskoj: Predsednik Ukrajine će predstaviti svoj plan za postizanje mira!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetiće Poljsku tokom predstojeće posete predsednika SAD Džoa Bajdena toj republici, izvestio je u sredu poljski Dziennik Gazeta Pravna.

„Ovo će biti zvanična poseta (Zelenskog Poljskoj). Radimo na tome“, citira list diplomatski izvor u Kijevu.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova još nije potvrdilo ovu informaciju.

„Ministarstvo spoljnih poslova može samo da potvrdi da, kao i uvek, pozdravljamo predsednika Zelenskog u Poljskoj“, rekao je portparol ministarstva Lukaš Jasina.

Kako se navodi, Zelenski će predstaviti svoj plan za postizanje mira u prisustvu Bajdena i poljskog predsednika Andžeja Dude. Ovo će biti pokušaj diplomatskog pritiska na Rusiju, uz optužbe i zahteve, navodi list.

LAVROV PRAVO U METU: „Eksplozije gasovoda bile su neka vrsta konačnog rešenja nemačkog gasnog pitanja!“

Bela kuća je prošle nedelje saopštila da će Bajden posetiti Poljsku 20-22. februara, gde će se sastati sa Dudom, kao i sa liderima bukureštanske devetke (Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Slovačka).

Tokom samita G20 u novembru prošle godine, Zelenski je predstavio takozvani plan za postizanje mira koji sadrži 10 tačaka.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj ne zna za navodnu pripremu mirovnog plana od strane Ukrajine, dodajući da se tvrdnje Zelenskog o mirnom rešenju iznose bez uzimanja u obzir trenutne realnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter