Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 17:45
0

Ruski šef diplomatije najavio razgovore sa Kinezima: „Pokušavaju da nas uplaše govoreći da bi, ako bi multipolarnost odjednom postala realnost, nastao haos“

Moskva i Peking će uskoro održati seriju razgovora na visokom nivou, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov Državnoj dumi, donjem domu ruskog parlamenta, u sredu.

„Što se tiče Narodne Republike Kine, uskoro ćemo održati seriju razgovora na visokom političkom nivou“, rekao je on.

Prema rečima ruskog visokog diplomate, dve zemlje će nastaviti da razgovaraju o konfiguraciji međunarodnih odnosa na osnovu dokumenata potpisanih poslednjih godina.

„Svakako, (željena) globalna konfiguracija je multipolarna. Pokušavaju da nas uplaše govoreći da bi, ako bi multipolarnost odjednom postala realnost, nastao haos, dok bi sa Amerikancima na čelu „red bio vraćen““, rekao je Lavrov.

Bajden i Zelenski se sastaju u Poljskoj: Predsednik Ukrajine će predstaviti svoj plan za postizanje mira!

On je istakao da američki zvaničnici stalno govore o izuzetnosti SAD.

„Takav svetski poredak nam očigledno nije potreban. Međutim, oni sada ponovo počinju da se igraju, pokušavajući da se vrate bipolarnom svetskom poretku, ovoga puta sa Kinom“, primetio je ministar.

Lavrov je objasnio da nije jedan od onih „koji se plaše multipolarnosti” zbog velikog broja igrača. On se složio da je teže doneti odluku kada se uzmu u obzir sva mišljenja, ali „ono što se postigne konsenzusom je daleko održivije i dugoročno orijentisano od nametnutih rešenja koja nekoga ostavljaju nezadovoljnim“.

Zbog toga će, po rečima Lavrova, čak i ako se regionalni lideri pojave u multipolarnom svetu, sistem će biti stabilan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter