Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 18:05
0

Ukrajinci skupili 25.000 vojnika kod Zaporožja: Rogov upozorava: „Ruska vojska je svesna ovih planova, a za Oružane snage Ukrajine neće biti lake šetnje“

Oružane snage Ukrajine povlače dodatne rezerve na liniju borbi u Zaporoškoj oblasti, izjavio je član glavnog saveta regionalne administracije Vladimir Rogov.

„Postoji nekoliko razloga za to. To može biti priprema za prolećnu ofanzivu ili, obrnuto, strah da će naša vojska krenuti u ofanzivu“, rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, sada ukrajinska grupa na zaporoškom pravcu ima oko 25 hiljada ljudi. Za manje od nedelju dana broj ukrajinskih boraca je povećan za oko pet hiljada“, naglasio je Rogov.

Rogov je dodao da bi Kijev mogao da pokuša da preseče kopneni koridor do Krima i Hersonske oblasti organizovanjem ofanzive u Zaporožju.

Ruska vojska je svesna ovih planova, a za Oružane snage Ukrajine neće biti lake šetnje – u regionu je podignuto nekoliko linija ešalonirane odbrane kako bi se sprečio proboj, objasnio je on.

Ruski šef diplomatije najavio razgovore sa Kinezima: „Pokušavaju da nas uplaše govoreći da bi, ako bi multipolarnost odjednom postala realnost, nastao haos“

Osim toga, ukrajinske trupe sada nemaju dovoljno rezervi da organizuju ofanzivu. Rogov je dodao da se sada nastavlja međusobno granatiranje na liniji dodira, nema kretanja trupa u jednom ili drugom pravcu.

Zaporoška oblast je ušla u sastav Rusije nakon referenduma održanog u septembru prošle godine. Kijev ne priznaje rezultate glasanja i nastavlja da granatira region.

Sada ruske oružane snage kontrolišu više od 70 odsto teritorije regiona. dok istovremeno, ukrajinska vojska drži regionalnu prestonicu, grad Zaporožje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter