Izvor: agencije
08.05.2024 u 17:28
0

UHAPŠEN VLASNIK LUNA PARKA: Novi detalji urušavanja ringišpila u Kuršumliji, Veliki broj dece povređen

U bolnici u Prokuplju trenutno se nalazi šestoro lakše povređenih u nesreći kada se urušila konstrukcija ringišpila na vašaru u Kuršumliji.

Među teže povređenima su brat i sestra iz mesta Pantiće nadomak Kuršumlije i oni se nalaze u kritičnom stanju.

kod njih su na odeljenju hirurgije zadržane četiri lakše povređene osobe – dvoje maloetnih i dvoje mlađih punoletnih osoba povređenih u nesreći na vašaru.

Dve mlađe osobe su, kako su nam rekli, na opservaciji na odeljenju pedijatrije.

Kako je ranije potvrđeno za N1 u MUP-u, u nesreći ima povređenih. Devojčica bez svesti upućena je u Klinički centar Niš.

Portparol Kliničkog centra u Nišu potvrdio je za N1 da je trinaestogodišnja devojčica sa najtežim povredama i bez svesti vozilom Hitne pomoći upućena u Niš, dok je, kako je naveo, još jedno dete u privatnoj režiji na putu ka toj ustanovi.

Inače, kako kažu meštani ovaj ringišpil je već par dana tu, a danas je vašar u Kuršumliji. Deca su bila na njemu, kada se konstrukcija otkačila.

– U najkritičnijem stanju je dete od 13 godina. Troje dece je u kuršumlijskom Domu zdravlja, a sedmoro u Prokuplju, a jedno dete je prebačeno za Niš, dok je dvoje dece je pušteno kući – rekao je izvor i dodao da se sumnja da se nesreća dogodila kada je ringišpil pukao na pola.

Ovo nažalost nije prva nesreća koja se dogodila na ringišpilu.

Prošle godine u Grockoj, tokom manifestacije „Grocke svečanosti“ troje mladih ljudi povređeno je na ringišpilu, kada je deo konstrukcije pao i to, kako su kasnije nadležni saopštili, zbog „nemarnosti radnika“.

– Tri godine pre ove nesreće, raspao se ringišpil prepun dece u Somboru. Naime, samo pukom srećom u Kolutu kod Sombora izbegnuta tragedija kada je došlo do pucanja glavnog stuba ringišpila u trenutku kada se na njemu nalazio veliki broj dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter