Izvor: Kurir
04.05.2024 u 11:28
1

UŽIVO SVI U SUZAMA, NEUTEŠNO PLAČU: Prikazan film posvećen ubijenima u Orašju i Duboni, došle i porodice dece iz Ribnikara (FOTO)

U mestu Malo Orašje kod spomenika na kom su pre tačno godinu dana ubijena šestorica mladića Petar Mitrović, Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović i Nikola Milić, njihove porodice, prijatelji i drugi meštani okupili su se i u njihovu čast položili cveće na spomenik i zapalili sveće.

Kako je za danas predviđeno programom koji je organizovao grad Smederevo, u 11 sati biće prikazan film posvećen žrtvama, a zatim odigrana utakmica na fudbalskom terenu kluba „Ravni Gaj“ i memorijalni turnir.

10.45 – Stigle porodice ubijenih u Ribnikaru

U Malo Orašje stigla je i porodica Angeline Aćimović, devojčice ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar, a njen otac Anđelko došao je u majici sa logom fondacije Angelina koji je ona dizajnirala.

Došli su i Dragan Kobiljski, otac stradale Eme Kobiljski i Ivan Božović, otac Ane Božović ubijene u Ribnikaru.Tu su i Branko Anđelković, otac Mare Anđelković, takođe stradale u Ribnikaru, kao i Radica Vlahović, sestra ubijenog čuvara Dragana.

U Malo Orašje došli su i roditelji Adriane Dukić, kao i majka Sofije Negić, Milanka. I majka Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić.

10.38 – Vence položili i mladi sportisti

Posle zagrljenih i uplakanih porodica vence su položili i mladi sportisti, nakon što su stigli i fudbaleri FK Partizan.

10.23 – Porodice u suzama

Porodice dolaze u majicama na kojima je lik njihovog stradalog deteta i u suzama pale sveće za njih.

10.15 – Poruke pored terena

„Godina prođe al taj dan nikad“, „Živite“, „Tamo gde ste vi zlo ne postoji, ovde gde smo mi, sve je puno vas“, neke su od poruka pored terena na kom će se odigrati memorijalni turnir. Tu su i fotografije sa njihovim likom.

Predsednik ovog kluba, Milosav Pavlović, za Kurir kaže da je to najmanje što može da se uradi za ove momke.

– Prvo će utakmicu odigrati omladinci FK Partizan i FK Crvena zvezda, a onda će biti održan memorijalni turnir od 12 ekipa među kojima su ekipe iz OŠ “Vladislav Ribnikar” i advokata iz Beograda. Sva šestorica mladića bila su uključena u klub i ovo im dugujemo. Četvorica su igrala, a dvojica bili verni navijači – kaže nam Pavlović.

Istog dana, 4. maja, pomahnitali Uroš Blažić ubio je još troje u Duboni, Milana i Kristinu Panić i Dalibora Todorovića, a ranio još 12 mladih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŽIVO SVI U SUZAMA, NEUTEŠNO PLAČU: Prikazan film posvećen ubijenima u Orašju i Duboni, došle i porodice dece iz Ribnikara (FOTO)”

  1. Već duže vreme čekam da Vučić pokrene mirovnu inicijativu u vezi rata u Ukrajini. Bilo bi dobro da poseti Rusiju 9. maja i to predloži Putinu. Naša zemlja je idealna kao posrednik u ovom ratu. Mnogo bi to i nama značilo i ne sumnjam da bi bilo uspešno, zbog iskustva naše diplomatije.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter