Izvor: RIA Novosti
23.03.2024 u 07:58
2

ZAPADNE SLUŽBE UMEŠANE U NAPAD U MOSKVI? Ruski senator OPTUŽUJE: „Ovo je deo rata koji Zapad vodi protiv Rusije!“

Ruski senator Andrej Klišas rekao je da je teroristički napad u Krokus siti holu kod Moskve deo rata koji zapadne obaveštajne službe vode sa Rusijom dugi niz godina.

„Teroristički napad na Krokus će biti istražen, a mi ćemo otkriti počinioce, ali danas ne sumnjam da je ovaj napad deo rata koji zapadne obaveštajne službe vode sa Rusijom dugi niz godina. Svega se sećamo. Podrška za teroriste na Kavkazu 90-ih, državni udar u Ukrajini 2014, raspad Minskih sporazuma, istrebljenje civila u Novorosiji, rusofobija, podrška neonacizmu, Krokus. Sve su to faze istog rat sa Rusijom i kupci su isti“, napisao je Klišas na Telegram kanalu.

Ranije je američka zvanična predstavnica Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijen Votson izjavila za RIA Novosti da su SAD u martu dobile informaciju o pripremi terorističkog napada u Moskvi, verovatno na mestima sa puno ljudi, i podelile je sa ruskom stranom. Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napomenula je da, ako SAD imaju pouzdane podatke o terorističkom napadu u Krokus siti holu, oni moraju odmah biti prebačeni na rusku stranu.

Ona je takođe istakla da postavlja pitanja reakcija Vašingtona, gde se navodi da Ukrajina i Ukrajinci nisu umešani u teroristički napad na Krokusu; Zaharova se zapitala „na osnovu čega zvaničnici u Vašingtonu donose zaključke o nečijoj umešanosti u tragediju“.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ovako je izgledao napad terorista u Moskvi, DESETINE povređenih,stotine izvučenih iz vatre

FSB je u petak uveče izvestio da je do pucnjave i požara došlo pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je najmanje 60 ljudi, ali u resoru napominju da bi taj broj mogao da raste. Ministar zdravlja Mihail Muraško rekao je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca, 60 odraslih i jedno dete u teškom stanju. Pokrenut je krivični postupak zbog terorističkog napada.
Zaposlenik Ruske garde ograđen je u blizini koncertne dvorane Krokus siti hola, gde se dogodila pucnjava. 22. mart 2024. – RIA Novosti, 1920, 23.03.2024.

Dopisnik RIA Novosti, koji je prisustvovao incidentu, javio je da su najmanje tri maskirana muškarca i bez maski upala u hol kroz tezge, pucali u ljude iz otvora i bacili zapaljive bombe.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Vladimir Putin u prvim minutima obavešten o pucnjavi na Krokus, a preko svih relevantnih službi stalno dobija informacije o tome šta se dešava i o merama koje se preduzimaju. Tada je predsednička pres služba izvestila da su čelnici FSB , Ministarstva unutrašnjih poslova, Istražnog komiteta i Ruske garde izveštavali Putina o napretku istrage o terorističkom napadu, šef Ministarstva za vanredne situacije mere za spasavanje ljudi, šef Ministarstva zdravlja i gubernator Moskovske oblasti – o pomoći nastradalima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAPADNE SLUŽBE UMEŠANE U NAPAD U MOSKVI? Ruski senator OPTUŽUJE: „Ovo je deo rata koji Zapad vodi protiv Rusije!“”

  1. Amerika Francesca i sve. Zapadne. Zemlhe su ucesnici o ovom krvavom teroristickom cinu. ZIVJELA. RUSIJA. ZIVJEO PRESEDNIK PUTIN. ZIVJEL SRBIJA. ZIVJEO SVEKOLIKI SRPSKI I RUSKI NAROD ZIVJELA REPUBLIKA. SRPSKS KRAJIBA. ZOVJEO PRESEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUCIC ZIVJELA CRNA GORA

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter