Izvor: RT
19.02.2024 u 08:04
2

ŽELIMO DA RUSIJA GORI, ZATO ĆEMO DATI SVU ARTILJERIJU UKRAJINI! DANSKA PREMIJERKA pozvala na UNIŠTENJE RUSA i dala jezivo obećanje

Danska premijerka je ocenila da bi bilo neefikasno čekati da Predstavnički dom Kongresa SAD donese odluku po pitanju novog paketa vojne pomoći Ukrajini, te da EU "mora da učini više"

Danska će svu svoju artiljeriju prebaciti Ukrajini, rekla je premijerka Mete Frederiksen.

Prema njenim rečima, Kopenhagen i EU generalno, imaju dovoljno zaliha naoružanja za snabdevanje Ukrajine, uprkos problemima u proizvodnji.

Kijev se konstantno žali na manjak vojnika i municije i traži od svojih zapadnih pristalica još više novca i naoružanja. Međutim, Brisel tek treba da finalizuje svoj sledeći paket pomoći, dok ranije obećanje EU da će Ukrajini obezbediti milion artiljerijskih metaka do marta ove godine nije ispunjeno.

AVDEJEVEKA SE VRATILA KUĆI! RUSI PRIKAZALI GRAD nakon OSVAJANJA pa UKRAJINCIMA UTERALI STRAH U KOSTI VIDEO

Što se Danske tiče, odlučili smo da poklonimo svu našu artiljeriju Ukrajini“, rekla je Frederiksen i dodala da bi njihov primer trebalo da slede i druge zemlje članice EU.

Frederiksen tvrdi da „u Evropi još uvek ima zaliha municije. Ovo nije samo pitanje proizvodnje, jer imamo oružje, imamo municiju, imamo protivvazdušnu odbranu, koju ne moramo da koristimo u ovom trenutku, koju treba da isporučimo Ukrajini“, rekla je ona.

Danska premijerka je ocenila da bi bilo neefikasno čekati da Predstavnički dom Kongresa SAD donese odluku po pitanju novog paketa finansija za naoružavanje Ukrajine.

Kongresmeni su otišli na zimsku pauzu bez postizanja sporazuma o usvajanju paketa pomoći koji podrazumeva oko 60 milijardi dolara za Kijev, a očekuje se da će se diskusija nastaviti 28. februara.

„Moramo da ubrzamo i povećamo obim (pošiljki), bez obzira na to šta će se desiti u SAD. Mi, kao Evropljani, treba da budemo u stanju da se zaštitimo, a da bismo se zaštitili moramo da isporučimo ono što je sada potrebno Ukrajini. Odgovornost za Evropu mora da bude u Evropi i mi moramo da učinimo više“, rekla je Frederiksen .

Danska je među glavnim dobavljačima oružja za ukrajinske oružane snage. Ta zemlja je takođe predvodila napore za dobavljanje aviona F-16 za Kijev i obučavanje ukrajinskih pilota, a član je takozvane „koalicije za dronove“, nedavno formirane grupe zemalja koja se obavezala da će Kijevu poslati milion dronova za borbu protiv Rusije.

Moskva je više puta osuđivala zapadne isporuke oružja Ukrajini, rekavši da one samo produžavaju sukob.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŽELIMO DA RUSIJA GORI, ZATO ĆEMO DATI SVU ARTILJERIJU UKRAJINI! DANSKA PREMIJERKA pozvala na UNIŠTENJE RUSA i dala jezivo obećanje”

  1. TI ZIVICARKO NIJE TO JUGOSLAVIJA NI IRAK NI AVGANISTAN NI LIBIJA NI SIRIJA NI VIJATAM KOZO TO SAMO MOZETE OCEKIVATI DA VAS PORAVNA KO OARK PLAC SVOJOM IZJAVOM

    6
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter