Izvor: BSC HAPPY/RT BALAKN
07.08.2023 u 16:58
0

ŽESTOKO: „OBJAVA RATA“ EVROPSKOJ UNIJI – EU JE „PROPALI PROJEKAT“, treba osnovati „Konfederaciju evropskih nacija“

Desničarska partija Alternativa za Nemačku (AfD) nazvala je Evropsku uniju „propalim projektom“ i pozvala na njeno ponovno osnivanje kao „Konfederacije evropskih nacija“, objavili su u svom zvaničnom programu za izbore za Evropski parlament.

„Smatramo da se EU ne može reformisati i vidimo je kao propali projekat“, piše u programu AfD-a. „Zbog toga, mi se zalažemo za ‘federaciju evropskih nacija’ – Evropsku ekonomsku zajednicu i zajednicu interesa koje tek treba utvrditi, u kojoj je suverenitet država sačuvan“, dodaje se.

Redovni izbori za Evropski parlament biće održani na proleće 2024. godine. Program AfD-a je, ipak, za nijansu blaži od preliminarne verzije objavljene u junu, u kojoj je pisalo da se ta partija zalaže za potpuno ukidanje bloka. Tokom parlamentarnih izbora 2021. godine, AfD se zalagala za istupanje Nemačke iz tog bloka.

Alternativa za Nemačku je u poslednje vreme ojačala saradnju sa drugim desničarskim partijama u Evropi, pre svega pristupanjem grupi u Evropskom parlamentu Identitet i demokratija (ID). AfD je pre nekoliko nedelja u istraživanjima javnog mnjenja izbio na drugo mesto u Nemačkoj, a sa podrškom od oko 20 odsto pretekli su sve tri partije u vladajućoj koaliciji, uključujući i Socijaldemokrate kancelara Olafa Šolca.

Program AfD-a je naišao je na oštre reakcije u Briselu, uključujući i lidera Evropske narodne partije Mafreda Vebera, koji ga je nazvao „objavom rata Uniji“. „AfD stoji protiv svega onoga za šta su se prethodne generacije borile“, rekao je Veber za nemačku televiziju ZDF. Lider Evropske narodne partije je, ipak, poslednjih meseci pokazao interesovanje sa drugim partijama na evropskoj desnici, pre svega sa Braćom Italije, aktuelne premijerke te zemlje Đorđe Meloni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter