Izvor: BSC HAPPY
17.05.2024 u 07:58
0

„DOBRO JUTRO SRBIJO“ DONOSI NAJNOVIJE INFORMACIJE U VAŠ DOM: Eskalacija nasilja u školskim institucijama osvetljva pitanje sigurnosti predavača na radnom mestu

NASILJE U ŠKOLAMA.

Beograd je juče bio blokiran zbog protesta prosvetnih radnika. Incident iz III Beogradske gimnazije uzburkao je već nemirne vode pitanja sigurnosti samih zaposlenih u prosvetnim institucijama.

 

Nadja Dulić, psiholog: U Bačkoj Palanci je profesor dobio teške telesne povrede kao posledicu porasta nasilja. Opšte je poznato da agresija pospešuje agesiju. Deca imaju pogrešne uzore, primere, s obzirom da deca uče po modelu. Nažalost, naša deca su izložena raznim oblicima nasilja od igrica i tv sadržaja a to sve dovodi do ovog što danas preživljavamo što  je nasilje među decom pa i prema profesorima kao i sa svojom porodicom.

Ljubomir Đurić, potpredsenik centra za nacionalnu politiku: Gimnazijada je turnir u svim sportovima koji se održava između učenika na srednjoškolskom nivou u cilju pospešivanja saradnje. Poruka je trebala da bude saradnja između učenika i usmeravanje ka timskom duhgu ali nažalost, ove godine je dobilo drugi smer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter