Izvor: BSC Happy
03.12.2023 u 20:21
3

ONI SU IM JEDINA NADA! PALESTINCIMA NIKO DRUGI NEĆE POMOĆI! Gost „AKTUELNOSTI“ otkrio ko će se UMEŠATI i sačuvati PALESTINCE!

Danas su u Crvenom moru pod udarima projektila bili najpre britanski civilni i američki ratni brod i to u razmaku od samo par sati. Odgovornost su preuzeli Huti, a za to vreme Izrael nastavlja sprovođenje operacije protiv Hamasa, ističući značaj eliminisanja te paravojne formacije. Specijalna vojna operacija odvija se u punom jeku, a general Valerij Zalužni u agoniji poraza šalje ultimatum NATO paktu - "ili ste sa nama ili ćete platiti". O ovim temama večeras u "Aktuelnostima" sa: Ljubinkom Milinčić, Draganom Petrovićem i Rašidom Hasanom Pur Baeiem.

648. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE / 58. dan RATA U IZRAELU
Hasan Rašid Pur Baei je rekao da je Iran oduvek bio jedno sa palestinskim narodom i da oseća njegovu bol i patnju 

U Iranu oduvek je postojalo saosećanje sa Palestincima. Ne zato što su samo muslimani. Osnovni razlog je njihovo osnovno ljudsko pravo i obični ljudi su saosećajni prema gaženju i zanemarivanju osnovnih ljudskih prava. Mislim da je to pojava koju možemo proširiti i obuhvatiti sve ljude u svetu i da su osetljvi na ugnjetavanje drugih naroda. Ja sam svedok u Srbiji i refleksiju takvih osećanja primećujete svugde u svetu. Nakon formiranja Islamske republike, to osećanje je postalo politika države. Pre Vlada nije bila na istim dužinama sa narodom i nisu bili na istoj putanji. Pobedom Islamske revolucije narod i Vlada su u istom pravcu. Iranski narod oduvek je imao i ima saosećanje sa ugnjetavanjem palestinskog naroda i zla koje mu se čine – kaže ambasador Pur Baei.


Ljubinka Milinčić smatra da je bilo utopijski verovati da će primirje biti produženo

Meni se čini da su ozbiljno to mislili samo oni što nisu slušali šta je govorio Izrael. Svako malo je rečeno da je u pitanju primirje koje traje još malo. Nijednog momenta nisu rekli da se trude da naprave mir dokle god postoji Hamas. Terorizam se ne uništava na taj način. Ne možete unišititi Hamas, a da ne uništite Gazu. To se poistovećuje. Deca su svugde isto, sve su naša deca i naša deca nas bole. Ne vidim brzi kraj, bez obzira što se čini, da velike sile shvataju šta se dešava. Izrael se bori i protiv sebe. Svi su žalili Izrael, sada se sve preokrenulo. Hoće da rat dobiju, a u celom svetu gube – ističe Milinčić.


Dragan Petrović je stava da su Palestinci ostavljeni na milost i nemilost pred izraelskom invazijom i da će tako i ostati

– Mislim treba da razdvojimo krizu na Bliskom istok, koji traje decenijama, od oživljavanja ovog sukoba. Moje pretpostavke su da, na žalost, druge arapske zemlje se neće pridužiti sukobu. Objašnjavao sam složenost pozicije Kine, Indije, Rusije u ovom sukobu. Uprkos svoj osudi Izraela, za Palestince nema mešanja drugih sila, sem Jemena i Hezbolaha. U vojnom smislu, Izrael ima apsolutnu prednost. Čini se da snage Palestinaca u Gazi, sa vojnog aspekta, nisu ravnopravan protivnik izraelskoj armiji. To nije opravdanje da Izrael ubija Palestince. Sumnja se da je u pitanju etničko čišćenje Gaze. Za čuđenje je da UN nisu pokrenule određene inicijative za raspoređivanje međunarodnih snaga – zaključuje Petrović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “ONI SU IM JEDINA NADA! PALESTINCIMA NIKO DRUGI NEĆE POMOĆI! Gost „AKTUELNOSTI“ otkrio ko će se UMEŠATI i sačuvati PALESTINCE!”

  1. za AKTUELNOSTI:: Pohvaljujemo vaše IZVANREDNE voditelje(ne znam imena) i muškarac i žena su SJAJNI!! Učtivi, prijstni, ljubazni, sa PRAVIM pitanjima, umešnim komentarima, ophode se s uvažavanjem, skromni, nenametljivi, pripremljeni odlično, poznaju materiju, puste goste da govore, ne trpaju sebe u prvi plan, kao mnogi na pinku recimo, NAJ NAJ NAJ BOLJI NOVINARI na celom Balkanu!! Pohvalite ih i nagradite. Mi 40 g gledaoci TV u SAD i UK i SRBIJI, oni su svojim umećem NADMAŠILI SVAKOGA na svetu! SUPER SUPER. u poredjenju s njima neke od vrištućih budala s drugih TV izgledaju jadno i bedno.molimo prenesite im ovo.pozdrav, redovni gledaoci AKTUELNOSTI, Olivera, Bobi, Natalija, Steva

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter