Izvor: BSC Happy
24.02.2024 u 19:53
2

…ZATO POKREĆEM SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU! SPECIJALNA EMISIJA „AKTUELNOSTI“ na dvogodišnjicu početka RATA U UKRAJINI FOTO/VIDEO

Nakon dve godine od početka specijalne vojne operacije kultna emisija "Aktuelnosti" će neuobičajenim formatom i sa preko deset stručnjaka iz oblasti geopolitike, istorije, ekonomije i strategije obeležiti dan kada je predsednik Ruske Federacije objavio da kreće u rat, kako bi zemlja koju vodi očuvala svoje vitalne interese.

731. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE / 141. dan RATA U IZRAELU

Gosti specijalne emisije „Aktuelnosti“ su: dr Dragan Petrović – naučni savetnik, Aleksandar Šešelj – političar, Dragan Vujičić – novinar, prof. dr Srđan Perišić – profesor geopolitike, Dragan Stanojević – narodni poslanik, Dragoslav Bokan – Institut za nacionalnu strategiju, Milan Jolović Legenda – pukovnik, prof. dr Miloš Laban, prof. dr Bojan Dimitrijević – ekonomista, prof. dr Branislav Ristivojević, Siniša Ljepojević – novinar i Vladan Glišić – advokat.

Pre nego što našim sagovornicima damo reč, pogledajte kako je izgledalo Putinovo obraćanje tog 24. februara 2022. godine:

Dragan Petrović smatra da su Ukrajinci u potpunoj defanzivi na celoj liniji fronta 

– Ukrajinci se i dalje žilavo brave. Vratili su par mesta nakon Avdejevke. Međutim ruska strana je ta koja naginje u svoju dobit i da, kratkoročne koreckije se nastavljaju. Najveći problemi su u rejonu Bahmuta i Avdejevke. Ruska strana nije izgubila ništa mnogo, jedino imaju malu „posekotinu“ kod Rabotina. Ukrajinci su pokušali da izbiju na Azovsko more – ističe Petrović.

printscreen/happy tv

Dragan Vujičić kaže kako Ukrajinci ne umeju da rukuju evropskim naoružanjem, dok je rusko u svakom smislu superiornije

– Ovo je za logistički deo vojni, kalibri od 80, 40, razlilite vrste municije – to je problem za Ukrajince. Evropljani daju šta imaju i šta im je višak i Ukrajinci nisu na to navikli. Ruska tehnika je mnogo lakša za korišćenje. Vrlo su crne vesti za Ukrajinu i ne mogu da prikupe potrebnog naoružanja. Da se nekim čudom dogodi da Srbija da svoju tehniku, svaki Srbin bi dobio odlikovanje – e toliko je teška situacija za ukrajinsku vojsku – kaže Vujičić.


Aleksandar Šešelj je napomenuo da se SVO mogla sprečiti, ali ne u Moskvi, nego u Vašingtonu

– Moglo je da se spreči, da je postojala racionalnost na Zapadu. Širenje NATO pakta i rešavanje Donbasa po hrvatskom modelu – pa Rusi nisu imali izbora. Zapad je kršio dogovore, na kraju su sve države Varšavskog pakta su postale članice NATO. Vidimo koliko je prevarena Rusija i rusko rukovodstvo. Setimo se našeg Vensovog plana, Kumanovskog sporazuma – to je sličan primer. Rusi su prepoznali to i nisu hteli bez borbe da se predaju – rekao je Šešelj.


Dragoslav Bokan kaže da je danas veliki praznik, značajan za sve pravoslavce 

– Interesantno je da je čak i Staljin tražio njegove mošti. Obnovljen je kivot i uveden orden admirala Ušakova. Mi Srbi slavimo danas svetog Đorđa Kratovca koji je spaljen u Sofiji, jer nije hteo da se odrekne svoje vere. Danas je dan vojinstvenog pravoslavlja – borite se protiv zla u drugima i čuvate dobrotu u sebi. Nije slučajno da je današnji dan izabran. Pobediće nepobedivi duh. Taj admiral nije izgubio nijedan brod – kaže Bokan.

KAKAV POKLON ZA RUSE NA DVOGODIŠNJICU SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE! Večeras zauzet još JEDAN GRAD! Ukrajinci objavili OPŠTE POVLAČENJE


Dragan Stanojević kaže da se Rusija bori za oslobođenje sveta od zapadnje hegemonije

– Ukrajinci su uspeli da likvidiraju mnogo ljudi i to u Moskvi. Njihov taj rad obaveštanjih službi prevazilazi sve granice. Ovaj dan je prelomni, globalni dan, prelamanje sudbine svedočanstva. Na današnji dan je Rusija pokazala da svet ne može biti onakav kakav su oni zamislili. Rusija je pokazala da je ona simbol oslobođenja od te zapadne hegemonije. Rusija brani sve narode sveta, koji ne žele da se potčine toj zapadnoj hegemoniji – istakao je Stanojević.


Srđan Perišić je izneo svoju bojazan da će Zapad biti spreman da uništi sve kako rat bude gubio sve više

– Ono što izvodi Kijev – iza toga stoje američki generali i obaveštajne službe. Bombardovanje civilnih meta, na primer Belgoroda, gde nema vojnih postrojenja. Oni pomeraju svoje granice i gledaćemo nešto što nismo gledali i sve će biti gore kako budu gubili rat. Potopiće sve hidrocentrale u Ukrajini ako treba – rekao je Perišić.


Miloš Laban je otkrio detalje razgovora patrijarha Kirila i pape Franje

– Danas je valjda izjavio Medvedev da će sve morati da se završi u Kijevu. Ono što smo pre dve godine diskutovaliM da je krajnji domet ruskih snaga da uđu u Kijevsko-pečersku lavru, ne samo zbog svetinje, nego i teritorijalno je značajno. Odatle, dalje na zapad počinje poljska interesna sfera. Posle Drugog svetskog rata Poljskoj je oduzet taj deo, a kompenzovan na drugi način. Glavni predmet patrijarha Kirila i pape Franciska je bilo to da se spreči žrtvovanje Poljaka zarad napada na Rusiju – primetio je Laban.

VELIKI RUSKI GENERAL ZAUZEO MARIJUPOLJ I AVDEJEVKU, SADA IMA SAMO JEDNO UPOZORENJE! Otkrio šta je primetio na frontu


Bojan Dimitrijević je rekao da je Zapad centar svega dekadentnog pa i trgovine decom, čak i žrtvovanja dece

– Imamo taj neverovatni slučaj Epstajn. Imamo knjigu naše novinarke Biljane Đorović o trgovini dece. Stotine hiljada dece nestane godišnje u zemljama Zapada. Brojka dece koja se nikada ne nađu kreće se u desetina hiljada. Najstrašnije prođu deca koja nemaju nikoga. Deca koja jesu predmet međunarodne trgovine i ona za koju nema niko da se raspituje – kaže Dimitrijević.


printscreen/happy tv

Siniša Ljepojević kaže da je iznenađen da je zapadno javno mnjenje toliko zainteresovao intervju Takera Karlsona sa Putinom

– Iznenađenje je takav broj pregleda. Postoji i žeđ na Zapadu da čuju ruskog predsednika. Čovek hoće da čuje posle dve godine mraka šta Rusija planira, šta hoće da kaže. Predsednik Rusije nije rekao bog zna šta novo i važno je da se taj intervju desio. Takvu agresivnu, ali netalentovanu propagandu nisam video – nije uspela da ljudima ispere mozak – kaže Ljepojević.


Vladan Glišić je rekao da je Putin sjajno iskoristio intervju, te time poslao moćnu poruku običnom čoveku na Zapadu 

– Kada pogledamo intervju koji smo malopre gledali vidimo da je Putin izabrao tačno populaciju kojoj se obraća. Njegov govor je bio tako moćan. Običan čovek sada vidi da mora od svojih usta odvaja da bi se pomogala Ukrajini i da tu nema nekog čudovišta kojim ih stalno plaše. Rusija je naklonjena dubokom ratu, ne može to da bude blickrig, mora polako – istakao je Glišić


Branislav Ristivojević kaže da je Amerika pala sa svetskog mesta broj jedan i da sa time ne može da se pomiri 

– Teško je privići se na sopstveni nestanak, na to da više niste globalni policajac. Da su kojim slučajem SAD nakon pobede u Hladnom ratu, iskoristile svoju poziciju na boljitak celog sveta, danas ne bi bilo Briksa. Oni su vratili stare modele kolonijalizma. Fukujama je tvrdio da će Amerikanac biti poslednji čovek na svetu, gde je kraj pod liberalnim kapitalizmom. Ipak je pogrešio, evo Kina, nije uvela političko rukovođenje Zapada, ali je usvojila kapitalizam – vidimo da je uspešna – zaključuje Ristivojević.

printscreen/happy tv
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “…ZATO POKREĆEM SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU! SPECIJALNA EMISIJA „AKTUELNOSTI“ na dvogodišnjicu početka RATA U UKRAJINI FOTO/VIDEO”

  1. Divno pripremljena emisija sa divnim gostima, da li može ova emisija, na bilo koji način, da se gleda u Americi . Sinoć je bila emisija na dvogodišnjicu borbe ne samo u Ukrajini već i za bolji i pravedniji život na Zemaljskoj kugli , za život bez maltretiranja država, gradjana pojedinih država , bez ucena, bez nezakonite samovolje navodno jačih , bez pljačke, bez manipulacija, biće teško ali verovatno da se može ostvariti tako nešto ako se udruže svi koji to ne rade . Vidi se gde je problem već sada , u tzv zapadu , treba sa tog tzv zapada da istupe oni koji misle da se mogu vratiti na pravi put .
    Možda bi na sličan način trebale da se obradjuju i druge teme u nekoj drugačijoj emisiji , a koje tište gradjane Srbije i tako sve dok se ne reše problemi , recimo sa KiM, pa sa sudstvom pa sa zdravstvom , kao neke male televizijske „vlade “ sačinjene od stručnih gostiju koji imaju šta da kažu, koji imaju neko bolje rešenje od postojećih ,možda je neizvodljivo, ali bi možda pomoglo i pravoj Vladi da vidi gde su problemi i kako ih eventualno reštiti . Malo je za tako nešto emisija Posle ručka , mora se trubiti iz dana u dan da bi se došlo do boljih rešenja . Ali i ona prava vlada mora da ima i oči i uši da čuje šta se predlaže i da sve što je dobro usvaja interventno , em što je to dobro za gradjane to je dobro i za nju , pokazaće da nije lenja , možda ima isuviše briokratije dok se dođe do makar kakvih rešenja a ovako bi to sve išlo brže .
    Živeo BRIKS . Koliko ima posla to samo Bog zna. Možda bi bilo lakše ako neka od tzv zapadnih država nestanu , jer i oni razmišljaju na taj način, da će im biti lakše za ostvarivanje njihovih bolesnih ideja ako nema ovih država koje se protive bolesnim idejama .

    7
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter