Izvor: Telegraf.rs
04.02.2024 u 16:47
0

SUDBINA GVOZDENOG GENERALA NEIZVESNA: Zelenski u međuvremenu odlikuje vojsku, predsednik Ukrajine posetio borbene linije

Poseta predsednika borbenim linijama događa se u trenutku kada je sudbina vrhovnog zapovednika neizvesna.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski podelio je svojim vojnicima na bojnom polju medalje, u vreme kada se čeka službeno saopštenje njegovog kabineta o budućnosti vrhovnog zapovednika vojnih snaga Valerija Zalužnija.

Predsednik Vladimir Zelenski posetio je ukrajinske vojnike na jugoistočnoj linji fronta i podelio im je medalje, objavio je u nedelju njegov kabinet usred intenzivnih nagađanja po kojima bi popularni vrhovni zapovednik vojnih snaga Ukrajine Valerij Zalužni uskoro mogao biti smenjen s te funkcije.

„Čast mi je danas biti ovde. Podržati ratnike i odlikovati ih jer su oni u teškoj misiji odbijanja neprijatelja i obrane Ukrajine“, rekao je Zelenski nakon posete regiji Zaporožja, prenosi Dnevnik.hr.

Predsednički kabinet je u saopštenju objavio da je Zelenski posetio položaje ukrajinske vojske blizu sela Robotin, koje se nalazi gotovo na samoj prvoj liniji.

Predsednikova poseta borbenim linijama događa se u trenutku kada je sudbina vrhovnog zapovednika ukrajinskih oružanih snaga Valerija Zalužnog neizvesna.

Dva su izvora u petak kazala da je ukrajinska vlada već obavestila Belu kuću o tomu da planira da smeni Zalužnog s dosadašnje funkcije.

Zamisao o smeni s dužnosti generala Zalužnog, koji se sa Zelenskim već sukobio u pogledu niza pitanja, usledio je nakon prošlogodišnje ukrajinske protivfanzive u kojoj nisu vraćeni veći delovi teritorije koje drže Rusi.

Poznat kao „gvozdeni general“ Zalužni je vrlo popularan, pa bi njegova smena s dosadašnje funkcije mogla negativno uticati na moral ukrajinskih vojnika koji drže položaje na liniji dugoj više 1.000 km. Onde su suočeni s brojnim ruskim vojnim snagama naoružanim golemim zalihama oružja.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter