Izvor: Tanjug
15.09.2021 u 15:42
0

Manifestacija „Dan tradicije“ u Beogradu

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave danas je u centru Beograda, po prvi put, održana manifestacija „Dan tradicije“ u okviru koje je priređen muzičko-scenski program sa ciljem promovisanja srpske tradicije, istorije i kulture.

PROČITAJTE JOŠ:  EMISIJA „POSLE RUČKA“ NA TV HAPPY: Misteriozni grad ispod Beograda krije tajnu! SAZNAJTE KOJU DANAS U 15H!

Manifestaciju je otvorio zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je izrazio uverenje da će ona postati tradicionalna i podsetio da se u okviru proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Srbiji i Republici Srpskoj organizuje niz manifestacija.

-Od ove godine pokrenuli smo manifestaciju “Dan tradicije“ koja je namenjena deci i tokom koje deca oblače nošnje svojih predaka, igraju igre koje su oni igrali i slavimo našu tradiciju, istoriju i kulturu- rekao je Vesić.

Zahvalio je Dečjem kulturnom centru Beograd i svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije jer na taj način, dodao je, rade na tome da se promoviše srpska tradicija i kultura, ali i da se razvija stvaralaštvo kod dece.

Manifestaciju „Dan tradicije“ organizovali su Dečji kulturni centar Beograd i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda.

PROČITAJTE JOŠ:  RADOJIČIĆ ČESTITAO PRAZNIK: Živimo sadašnjost gledajući u budućnost, uvek se sećajući žrtava naših slavnih predaka

Uvod u manifestaciju bio je nagradni konkurs „Biraj Srbiju“ u okviru kojeg su deca i mladi imali priliku da kroz sliku, fotografiju, poeziju, prozu i video-klip dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju svoje zemlje.

Nagrade najuspešnijim učesnicima uručene su danas u okviru centralnog programa manifestacije „Dan tradicije“, a dobili su vaučere za putovanje po Srbiji za sebe i užu porodicu, porodični ručak u beogradskom restoranu, vožnju helikopterom iznad Beograda, ragledanje srpske prestonice iz otvorenog turističkog autobusa…

-Dobili smo više od stotinu radova iz čitave Srbije. U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda najuspešnije smo i nagradili- rekla je urednica programa u Dečjem kulturnom centru Beograd Ivana Teodorović Stojanović.

Prisutnima se obratio i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, koji je rekao da je danas veliki događaj.

-Nama je ovo veoma važno. Turustička organizacija Beograda ima misiju da razvija i promoviše turizam Beograda i naše lepe Srbije, ali prega svega zadatak da obrazuje sve nas u prestonici zašto je Beograd ovako velik, lep i pametan. Ova manifestacija nam pruža priliku da vidimo zašto su i Beograd i Srbija lepi, veliki i pametni – zbog naše dece koja će tu tradiciju da nastave- rekao je Popović.

PROČITAJTE JOŠ: DAN SRPSKOG JEDINSTVA: Izmene u saobraćaju zbog defilea

Savetnica u Turističkoj organizaciji Srbije Smiljana Novičić rekla je da su se sa zadovoljstvom priključili organizaciji i dodeli nagrada jer, kako je istakla, tradiciju svi moramo negovati svakoga dana i učiti je od najranijih koraka. „Nadamo se da će deca još više upoznati svoju tradiciju na lepim destinacijama na koje će otići“, dodala je ona.

Pre centralnog programa manifestacije „Dan tradicije“ Knez Mihailovom ulicom održana je svečana povorka učesnika obučenih u narodne nošnje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter