Izvor: tanjug
29.07.2020 u 04:29
0

BEOGRAD: Počelo zaprašivanje komaraca iz vazduha!

Poljoprivredna avijacija započela je danas popodne zaprašivanje komaraca u Beogradu iz vazduha, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da su prva dva aviona poletela oko 18 časova i da će u naredna tri dana šest aviona zaprašiti ukupno 12.000 hektara.

Radojičić je kazao da će avioni zaprašivati nenaseljena mesta danas i naredna dva dana od 18 do 20.30 časova.

OVO MORATE ZNATI…

MINIOSTAR VULIN OŠTRO: Pozvati Srbe da proslave zločinačku akciju Oluja je kao da ste Jevreje pozvali na Hitlerov rođendan

PREDSEDNIK RUSIJE JE U PROBLEMU: Oglasio se Kremlj

EVROPSKA UNIJA SPREMA ULTIMATUM SRBIJI: Priznajte Kosovo ili…

POČINJE ZAPRAŠIVANJE KOMARACA: Akcija će trajati dva dana

POŽURILE I IZNENADILE SVE: Umesto u bolnici, mame se porodile u domu zdravlja

Gradonačelnik je rekao da će ekipe na terenu nastaviti sa zaprašivanjem komaraca i sa zemlje, koje je započeto, podseća, pre mesec i po dana.

Kaže da se zaprašivanje sa zemlje odvija u tri termina, najpre u tri časa ujutru, zatim u 18 časova i u 21 čas.

Istakao je i da su sredstva kojima se prskaju komarci biocidna i da nisu štetna za ljude i životinje.

SVE O SPORTU

BARSA GA VIŠE NE ŽELI: Arturo se opija dok njegov SKANDAL trese Španiju

ZVEZDA-FMP JE PRIJATELJSKA UTAKMICA: Mijailović se dotakao igranja PANTERA u ABA ligi

OPASNO ZA STOJKOVIĆA: Početak priprema ODLOŽEN

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: David Silva postaje stanovnik Rima

NAJVEĆI SPORTISTA U ISTORIJI ŠPANIJE: Od Rafe je Toni napravio GLADIJATORA i NAJPOŠTOVANIJEG igrača na svetu!

Ipak, apelovao je na građane koji imaju pčele da u terminima kada se vrši prskanje komaraca svoje pčele ne puštaju na ispašu.

Rukovodilac službe laboratorijskih istraživanja Sektora za unapređenje životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Milica Rajković kaže da njihova laboratorija još uvek nije detektovala virus Zapadnog Nila kod komaraca i dodala da njihove ekipe vrše nadzor na 140 tačaka mesečno.

Ponovila je da na tim lokacijama nije detektovan virus, ali da ne znači da ga neće biti.

Stručni saradnih odnosa sa javnošću JKP „Gradske čistoće“ Mirjana Cakić navodi da će osim suzbijanja komaraca iz vazduha, ekipe tog preduzeća nastaviti sa suzbijanjem komaraca sa zemlje i sa reka.

– Po prvi put ove godine radimo suzbijanje komaraca sa vode, jer su to najveća žarišta komaraca. Suzbijanje će se vrštiti duž obale Dunava, Sava, Ada, Makiš… – rekla je Cakić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter