Izvor: Tanjug
24.08.2020 u 17:18
0

BORČA: Završena rekonstrukcija OŠ“Rade Drainac“

 U Osnovnoj školi „Rade Drainac“ u Borči završeni su radovi na kompletnoj zameni fasadne stolarije i sanaciji fasade, a novac za tu rekonstrukciju izdvojio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda u iznosu od 22 miliona dinara.

Gradski sekretar Slavko Gak obišao je danas tu školu i izjavio da će učitelji i nastavnici dočekati decu u mnogo lepšoj školi i sa zamenjenim svim prozorima.

-Ovoj školi potrebna su dalja ulaganja, te imamo u planu da zamenimo i kompletne podove i rekonstruišemo krov jer je to najpotrebnije- rekao je Gak.

OVO MORATE ZNATI

JEZIVO! Dečaka povredila struja na železnikom vozilu u Čačku!

NAGLI PAD U BROJU NOVOZAREŽNIH: Registrovano novih 57 slučajeva, preminulo troje!

MASKE I DISTANCA U MESECIMA PRED NAMA: Tiodorović objasnio kada možemo da očekujemo skidanje maski u javnosti!

On je sa direktorkom škole razgovarao i o predstojećoj školskoj godini i naglasio da je u uslovima epidemije, kada je prioritet sprečavanje širenja virusa korona, najbitnija brza reakcija svih škola u slučaju pojave zaraze bilo među zaposlenima, bilo među decom.

Direktorka škole Slavica Zajić Smiljanić rekla je da je škola iz materijalnih sredstava koje dobija od Sekretarijata nabavila svu zaštitnu opremu neophodnu zaposlenima, od maski do dezinfekcionih sredstava, a u toku su i organizacione pripeme za početak nove školske godine.

SAZNAJTE JOŠ…

ČUDO U TOPOLI: Procvetalo kad im vreme nije!

2 UDESA U SURDULICI: Teško povređeni motociklisti, među njima i maloletnici!

VREME SE NAGLO POGORŠAVA, UPOZORENJE RHMZ: Danas na snazi žuti meteo alarm, biće kiše u većem delu Srbije!

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: Za terapiju PLAZMOM potrebno još dokaza!

-Radovi na školi su završeni u periodu kada je deca nisu pohađala, a zaštitna sredstva za povratak dece u novim okolnostima su nabavljena. Trenutno smo u fazi organizacije grupa za nastavu, ali bićemo spremni da dočekamo decu bezbedno- rekla je Smiljanić.

Osnovna škola „Rade Drainac” prostire se na 4.900 metara kvadratnih i u nju ide oko 1.600 dece.

Ona je jedna od 18 osnovnih škola, koliko opština Palilula ima, u koje ide više od 13.000 osnovaca ukupno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter