Izvor: Tanjug
24.08.2020 u 21:29
0

Radoslav Marjanović novi predsednik opštine Stari grad

 Opština Stari grad dobila je danas novu vlast, a za predsednika je izabran odbornik Radoslav Marjanović sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Izbor Marjanovića podržala su 43 odbornika od 52 koliko je prisustvovalo drugoj sednici Skupštine opštine.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Aleksandar Todorović sa liste „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, a izabrano je i Veće koje u novom sastavu ima pet članova.

OVO MORATE ZNATI

MOSKVA: Susret generala Mojsilovića i Gerasimova

BRNABIĆ: Lečenje PLAZMOM u Srbiji od APRILA!

JEZIVO! Dečaka povredila struja na železnikom vozilu u Čačku!

NAGLI PAD U BROJU NOVOZAREŽNIH: Registrovano novih 57 slučajeva, preminulo troje!

MASKE I DISTANCA U MESECIMA PRED NAMA: Tiodorović objasnio kada možemo da očekujemo skidanje maski u javnosti!

Marjanović je rekao da su njegov izbor podržali odbornici SNS, SPS-JS i liste „Spas“ Aleksandra Šapića i još nekoliko odbornika sa drugih lista.

-Ne znam tačno iz kojih su političkih organizacija ti odbornici, ali imamo glas više nego na prethodnoj sednici- rekao je Marjanović novinarima.

On je kazao da nije potpisan nikakav koalicioni sporazum o vlasti već da su odbornici SNS razgovarali sa ostalim odborničkim grupama i predočili im plan za opštinu.

-Podržali su nas i uradili ono što je u interesu građana. SNS, koja je osvojila najviše mandata, mogla je sa jednim koalicionim partnerom da formira vlast, ali smo se odlučili za drugačiji model. Predsednik Skupštine opštine je iz Spasa i time smo poslali poruku da želimo da uključimo sve koji žele da rade za dobrobit građana- kazao je Marjanović.

On je rekao da će nova opštinska vlast imati tri glavna prioriteta, a da će na prvom mestu biti briga o građanima.

-Opština više neće biti poligon za dnevnu politiku i za ostvarivanje nečijih političkih ambicija, već će biti tu za svoje građane. Opština poslednja tri meseca nije imala domavhina o čemu svedoči slimljeno staklo na ulaznim vratima koje nisu bili u stanju da promene- naveo je Marjanović.

Poručio je da će nova vlast brinuti pođednako o penzionerima, mladima, trudnicima, porodiljama, ulagati u osnovne škole, predškolske ustanove, a najavio je i osnovanje Starogradskog seniorskog centra koji će organizovati brojne besplatne programe za najstarije.

SAZNAJTE JOŠ…

ČUDO U TOPOLI: Procvetalo kad im vreme nije!

2 UDESA U SURDULICI: Teško povređeni motociklisti, među njima i maloletnici!

VREME SE NAGLO POGORŠAVA, UPOZORENJE RHMZ: Danas na snazi žuti meteo alarm, biće kiše u većem delu Srbije!

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: Za terapiju PLAZMOM potrebno još dokaza!

Kao drugi prioritet istakao je rešavanje komunalnih problema i dodao da će Opština sa gradskom vlašću raditi na tome da ulice budu čistije, da obezbedi pametne parking senzore.

Insistiraće da se pokrene izgradnja četiri podzemne garaže za koje, kaže, već postoje projekti.

Treći prioritet biće veliki infrastrukturni projekti kao što je izgradnja velikog dorćolskog parka, na mestu železničke pruge koja je razdvajala centar grada od obala Save i Dunava, čime će zapušteni deo grada pretvoriti u zelenu oazu.

Takođe, jedan od projekata biće rekonstrukcija Bajlonijeve pijace što će realizovati sa Gradom.

Muzičar i odbornik SNS Oliver Mandić rekao je da će svoje odborničko mesto prepustiti mlađim članovima stranke, što je i saopštio nakon što je glasao i poželeo uspeh u radu novoj opštinskoj vlasti.

Na sednici je saopšteno i da je formirana nova odbornička grupa „Srce grada“, tako da je u sazivu Skupštine opštine Stari grad šest odborničkih grupa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter