Izvor: ALO
20.02.2024 u 12:30
0

DIVLJA ZVER U BORČI: Zabrinuti građani dele upozorenja, ulaze i u dvorišta!

Divlje zveri nisu samo u centru Beograda u zoo vrtu, a sudeći prema rečima meštana beogradskog naselja Borča, šakali su se pojavili u ovom delu prestonice.

Jedan meštana je i video šakala, i upozorio sve:

– Upravo je viđen šakal u Borči. Konkretno ulica Mitra Trifunovića Uče, mom ćaletu je ušao u dvorište, pa eto, da pripaze ljudi koji žive u blizini – navodi se u upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice „Serbialive Beograd“.

Šakali napadali kućne ljubimce

Ovo nije prvi put da meštani Borče imaju susreta sa ovom životinjom. Podsetimo, 2015. godine je Veljko D. odbranio svoju mačku od šakala koji mu je ušao u dvorište kuće u Borči.

Nedavno je i na području Beljarice nadomak Beograda viđen šakal kako tumara ovim područjem.

MORBILE SE UBRZANO ŠIRE SRBIJOM: Novi slučajevi nisu međusobno povezani..alarmantno stanje

Šakala ima na sve strane

Ove divlje zveri nalik psima, čija je ekspanzija počela pre tridesetak godina, prilično su se namnožile u okolini prestonice.

Teški su između 11 i 13 kilograma i ne mogu ozbiljnije da ozlede čoveka, ali poput svake životinje, mogu da ujedu.

Glavna hrana su im klanični otpad i glodari na poljoprivrednim površinama. Teško je proceniti veličinu njihove populacije jer su pod velikim lovnim pritiskom, odnosno odstreljuje se veliki broj njih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter