Izvor:
09.12.2016 u 15:29
0

Ovo smo svi dugo čekali: BG voz od uvodi jednu FANTASTIČNU PROMENU!

Dugo najavljivane promene u BG vozu će se konačno ostvariti. Trasa voza koji je do sada povezivao Batajnicu i Pančevački most, od nedelje će biti produžena do Ovče.

Ova novina predviđena je novim redom vožnje Srbija voza, koji će važiti u narednih 12 meseci. Na relaciji Batajnica – Pančevački most kompozicije BG voza će stajati kao i do sada. Na putu do Ovče i natrag ka gradu, ovi vozovi će se ubuduće zaustavljati u stanicama Krnjača, Krnjača-most, Sebeš i Ovča.

Korisnike je prethodnih nedelja zabrinula vest da će u novom redu vožnje Srbija voza biti ukinuta veza između prestonice i Pančeva. Iz ovog preduzeća, za Politiku su rekli da direktna vez aizmeđu dva grada neće biti ukinuta.

– Novim redom vožnje, veza između dva grada biće ostvarena vozovima koji saobraćaju na relaciji Beograd Dunav-Pančevo-Vršac-Beograd Dunav i Beograd Dunav-Pančevo-Zrenjanin-Beograd Dunav. Putnici će od stanice Pančevo do stanice Beograd Dunav i obrnuto moći da putuju bez presedanja – kažu u Srbija vozu.

Prema novom redu vožnje, na relaciji Vršac-Pančevo-Beograd Dunav-Pančevo-Vršac saobraćaće pet pari vozova. Relacija Zrenjanin-Pančevo-Beograd Dunav pojačana je sa 4 para vozova. Na relaciji Ovča-Pančevo Vojlovica-Ovča voziće 9 pari vozova, koji će se u stanici Ovča povezivati sa kompozicijama iz sistema BG voz.

Redovna cena karte za putnike koji koriste liniju Vršac-Pančevo-Beograd Dunav neće biti izmenjena. Putnici će za relaciju Beograd-Pančevo (ili Ovča-Pančevo) plaćati 64 dinara, sa mogućnosšću korišćenja svih povlastica koje se odobravaju, kao što je na primer 30 odsto popusta sa karticom “srb plus. Za putovanje u vozovima iz sistema BG voz važe cene iz sistema “bus plus”.

Već duže vreme se spominje i uvođenje linije od Resnika do Železničke stanice Beograd centar odnosno Prokop. Produženje linijež, nažalost, neće zaživeti pre 2018. godine. Da bi ova veza bila moguća, mora da se sredi deo pruge na potezu Rakovica-Resnik i da se remontuje pet elektro-motornih voznih kompozicija. Projekat je već urađen, ali je potrebno još vremena da bi se ispoštovale sve tenderske procedure.

BG voz je postao deo gradskog javnog prevoza 1. septembra 2010. godine i od tada važi za najsigurniji, najudobniji i najbrži javni prevoz. Postojeću trasu, dugu 32 kilometra, ovi vozovi pređu za 38 minuta, a poređenja radi, ostalim vrstama gradskog prevoza potrebno je gotovo dvaput više vremena.

U osposobljavanje ove vrste prevoza uloženo je 1,5 milijardi dinara. Pre pokretanja gradske železnice remontovano je 9 kompozicija, koje su do tada propadale, a modernizovane su i šine i završena dva koloseka na stanici Beograd centar. Na svakoj stanici ovi vozovi ostvaruju vezu sa ostalim vidovima javnog prevoza.

Telegraf
Foto:Facebook/jovica.rovcanin.7

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter