Izvor: Tanjug
28.06.2020 u 14:51
0

TREĆINA ULIČNOG SAOBRAĆAJA IDE POD ZEMLJU, VESIĆ PORUČIO: „Gradnja METROA počinje do KRAJA 2021..“!

Do kraja sledeće godine počinje gradnja beogradskog metroa, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je dodao da će u septembru biti usvojen Generalni plan regulacije šinskih sistema koji će omogućiti izdavanje dozvole za početak gradnje.

– Taj plan omogućiće i dalji razvoj sistema BG voza i povezivanje Surčina i Obrenovca u sistem, kao i bolje povezivanje drugih prigradskih opština – rekao je Vesić gostujući.

U februaru je Vesić najavio da bi izgradnja metroa, čija će vrednost biti oko 3,8 milijarde evra, trebalo da započne krajem ove godine. Na javnom slušanju na temu Kvalitet vazduha u Srbiji u organizaciji Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine, on je kazao da će po završetku ovog projekta oko 30 odsto uličnog saobraćaja biti spušteno pod zemlju.

Sredinom maja, Vlade Srbije i Francuske potpisale su sporazum o donaciji 8,3 miliona evra za realizaciju i finansiranje projekta beogradskog metroa.

OVO MORATE PROČITATI

Njena priča će VAS GANUTI! Evo ZAŠTO je Tamara (13) POBEGLA od kuće!

KRIVIČNA PRIJAVA protiv Đakona CPC zbog GOVORA MRŽNJE!

„ULOŽIŠ, RADIŠ,POLOMIŠ SE I NA KRAJU GUBIŠ SVE!“ Poljoprivrednici OČAJNI zbog nezapamćenih POPLAVA!

Zbog KORONE NEMA LITIJA! SPC u Crnoj Gori prihvatila NOVE MERE Ministarstva zdravlja!

– Ovaj sporazum podrazumeva da ćemo krenuti u izradu studije izvodljivosti, idejnog rešenja i studije procene uticaja na životnu sredinu za prvu fazu, odnosno prvu liniju metroa. Ali, isto tako ćemo dobiti i jedan predlog konceptualnog rešenja za treću liniju metroa u Beogradu – rekla je tada ministarka Zorana Mihajlović i dodala da se istovremeno razgovara i sa kineskim partnerima.

Planom javnih nabavki Sekretarijata za javni prevoz u Beogradu predviđeno je da konkurs za dizajn izgleda metro stanica bude raspisan u junu.

Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu predviđa da stanice BG metroa budu građene na četiri načina, kao plitke podzemne stanice sa mezaninom (međuspratom) i bez mezanina, i kao duboke podzemne i nadzemne stanice.

Prošle godine je francuska kompanija Egis, prema ugovoru sa Gradom Beogradom, završila Generalni projekat i Prethodnu studiju opravdanosti za Metro linije 1 i 2 u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter