Izvor: Tanjug
25.08.2021 u 19:59
0

VESIĆ: U Hramu Svetog Save služiće se parastos postradalima tokom otomanskog carstva

 Na predlog grada Beograda Srpska pravoslavna crkva na Veliku Gospojinu, u subotu, 28. avgusta, u 12 sati u Hramu Svetog Save služi parastos svim postradalim u Beogradu tokom otomanskog ropstva, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pozvao građane da prisustvuju parastosu.

VAŽNO:

NAJNOVIJA VEST: Napustio nas je Milan Lane Gutović, preminuo nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje

PONOS SRBIJE! Prve medalje za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama

IVANOVIĆ ZA „TELEMASTER“: Velika je potražnja za srpskim organskim proizvodima u svetu-NUŽNA EDUKACIJA PROIZVOĐAČA I POTROŠAČA

VUČIĆ: Todosijević je osuđen zbog istine, presuda je brutalno kršenje prava

On je podsetio da se u nedelju 29. avgusta navršava tačno 500 godina od kako su Turci, 29. avgusta 1521. godine, okupirali Beograd.

Sve beogradske crkve, pravoslavne i katoličke, pretvorne su tada u džamije a preživelo srpsko stanovništvo silom je naterano na marš smrti do Carigrada gde su preseljeni. Tako je počela 346 godina duga turska okupacija Beograda i najteži period u istoriji našeg grada.

„Srpska pravoslavna crkva i Grad Beograd pozivaju građane da prisustvuju parastosu i da zajedno odamo počast hrabrim braniocima Beograda, Srbima stradalim tokom marša smrti do Carigrada kao i svim hrišćanima pogubljenim tokom otomanske okupacije“, rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter